Létrehozva: 2018-01-04 10:10:00

Jöhet az Audi A8 Coupé?

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Lehetséges, hogy a négykarikás márka is megcsinálja luxuslimuzinjából a kétajtós változatot.


A Mercedes már a ’60-as évek óta gyártja anyahajójának kétajtós változatát, a BMW pedig a jövőben hívná újra életre a legendás 8-as sorozatot. A nagy prémiummárkák küzdelméből természetesen az Audi sem maradhat ki, amely most megvalósítaná a látványosnak tekinthető A8 Coupét.

Audi A8 Coupé

A brit Autocar szaklap szerint van erre némi esély, ugyanis az ingolstadtiak dizájnfőnöke, Marc Lichte elárulta, hogy bár üzletileg nem feltétlen a legsikeresebb ez a szegmens, de a piacon fellelhető termékek - mint a BMW 8-as sorozat, a Mercedes S Coupé, vagy a Volvo Polestar 1 - mellett helye lehet az Audinak is a sorban. Akármennyire is vágyakozunk egy hasonló Audi után, arra sajnos nincs esély, hogy 2019 előtt megjelenjen, még csak bemutató szintjén sem, mondta Lichte az Autocarnak.

Audi A8L 55 TFSI Quattro

Az Audi A8 teljesen új generációját szintén 2017 nyarán mutatták be, melynek első példányai már hazánkba is megérkeztek. A forgalmazás kezdetekor csak két motor érhető el, ez persze a jövőben jelentősen bővülni fog. A 3 literes TDI erőforrás 286 lóerős és 600 Nm-es nyomatékot biztosít, az ugyancsak 3 literes V6-is TFSI benzinmotor pedig 340 lóerőt szállít 500 Nm-es nyomaték mellett. Az erő minden esetben egy nyolcfokozatú automataváltón keresztül érkezik meg mind a négy kerékre, melyek mindegyike kormányzott. Az új Audi A8 alapára 27,8 millió forint, mely ez esetben egy 286 lovas 50 TDI modellt takar, mely egy 48 V-os elektromos rendszert és egy 3 literes TDI motort jelent az Audi új motorjelölési szisztémája szerint.

BMW 8-as széria

2020-ig tehát muszáj lesz beérni a bajorok visszatérő luxuskupéjával, mely ismét sokak kedvence lehet. A koncepciót már bemutatták a németek a 2017-es Frankfurti Autószalonon, a tesztek pedig már nagyüzemben folynak. Az biztosra vehető, hogy az új M5-ös 4.4 literes biturbó 600 lóerő környéki teljesítményéhez közelít majd a 8-asban rejlő motor, vagy akár a BMW 6 literes V12-ese is megjelenhet benne, megidézve a hajdani 850i modellt.

Forrás:

HVG

Ajánlott cikkeink: