Létrehozva: 2017-11-24 11:48:00

Lenyűgöz az érkező A-osztály kabinja

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A Mercedes-Benz kompakt kisautójának utastere valamivel elmaradottabb volt nagyobb testvéreihez képest, a következő generációnál viszont luxusból nem lesz hiány


A Mercedes az A-osztályt 1997-ben mutatta be a nagyközönségnek. 2004-ben érkezett a második generáció, 2012-ben pedig megcsodálhatta a nagyvilág az aktuális harmadik sorozatot, ami már 18 centiméterrel alacsonyabb lett. A stuttgartiak a 2015-ös ráncfelvarrást követően most már elérkezettnek látják az időt, így a jövő év elején a W177-es kódjelű, negyedik generációval fognak előrukkolni.

Mercedes A osztály

Az 5 esztendős múltra visszatekintő W176 kódjelű A-osztály leváltására valóban eljött az idő, viszont a hivatalos bejelentésre még várni kell, a gyártó csak a belsejét fedte fel az új modellnek. A képeket a csúcsfelszereltségű modell látható, aminek a legkiemelkedőbb eleme a két darab 10,25 colos kijelzőből álló műszerfal. Az egy szinttel lejjebb található kivitelben 7 colos és 10,25 colos kijelző lesz, a „fapadosban” pedig mindössze két darab 7 colos panel fog helyet kapni. Maga a formavilág is a nagyokhoz hasonló, a turbinákra hasonlító légbeömlők, a szellőzés panelje is dedikált gombokat kapott, a hozzájuk tartozó információk a kijelzőn jelennek meg, amit egy teljesen új kezelőszervvel szabályozhatunk az érintőpad segítségével.

Mercedes Benz A osztály

Az S-osztályhoz hasonlóan az A-osztály is rendelkezni fog masszázsfunkciós fűthető/hűthető luxusülésekkel, személyre szabható belső világítással, amely 64 apró színes LED-fényforrást tartalmaz majd. A kabin mérete is jelentős mértékben növekszik: vállmagasságban 9-22 milliméter, könyökben 35-36 milliméter, fejtér tekintetében pedig 7-8 milliméter tágulásban reménykedhetünk. A csomagtér 115 milliméterrel hosszabb, 200 milivel szélesebb és 29 literrel terebélyesebb lesz, az ülések pedig alapáron 60/40 arányban dönthetők a jövőben.

Mercedes A osztály interior

Az új Mercedes A-osztály többféle benzines, dízel és hibrid változatban lesz elérhető. A csúcsot a 300 lóerős A40 AMG jelenti, illetve a 400 lóerőnél is erősebb A45 AMG. A gyártó szerint 10%-kal kevesebb holtteret és jobb kilátást ígér a sofőrülésből, az újdonság debütálására a Genfi Autószalonon lehet számítani.

Mercedes A osztály beltér

Forrás:

HVG

Ajánlott cikkeink: