Létrehozva: 2022-05-07 23:58:31

Jó előre elkelt minden 2022-es elektromos Volkswagen

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Aki új elektromos Volkswagent akar, annak türelmesnek kell lennie.


Európában és az Egyesült Államokban is hatalmas az érdeklődés a Volkswagen elektromos autói iránt. Ennek okán 2022-ben a németek gyártósororairól legördülő összes villanyautónak van már gazdája.

A VW-csoport globálisan 99 ezer elektromos gépjárművet adott el az idei első negyedévben. Ez a szám könnyedén lehetne magasabb, hiszen a kereslettel nincs gond, ám a termelés különféle okok miatt akadozik. A járványhelyzet mellett az orosz-ukrán konfliktus sem segít a helyzeten.

Herbert Diess, a Volkswagen-csoport vezérigazgatója elmondta, hogy csak Európában rendeltek 300 ezer darab elektromos Volkswagent. Akik most rendelnek elektromos VW-t, azok legkorábban 2023-ban vehetik át új autójukat.

Diess kifejtette, hogy a VW ID.3 mellett az ID.4, demég a Skoda és az Audi villanyos járművei is rendkívül keresettek. Kínában is jól állnak a németek, már 28 800 autót adtak el az ázsiai orszában, és a kereslet egyre csak nő.
A Volkswagen célja, hogy 2022-ig 700 ezer elektromos gépjárművet értékesítsenek. Ebből 140 ezret Kínában szeretnének eladni, ez éppen a négyszerese lehet annak, amennyit tavaly sikerült.

A VW-csoport pénzügyi igazgatója, Arno Antlitz optimistán tekint a jövőbe. Úgy véli, hogy minden negyedévben folyamatosan növekedhet az eladott autóik száma.

Ha nem szeretnél 2023-ig várni, ne csüggedj! Lehet kitűnő állapotú használt elektromos Volkswagened még az idén! Amennyiben szeretnél valamelyik modellről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

Nyitókép: Volkswagen