Létrehozva: 2022-05-05 08:57:44

Komoly elektromos offenzívára készül az Alfa Romeo

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Kategóriájának élmezőnyébe tartozó villanyautó lehet az Alfa Romeo Giulia utódja.


Több szegmensben is tisztán elektromos modellek piacra dobására készül az Alfa Romeo. Jean-Philippe Imparato, a vállalat vezérigazgatója az Autocar weboldalnak beszélt terveikről.

A hírek szerint 2024-ben érkezhet egy – valószínűleg Brennero névre keresztelt – SUV, egy-egy tisztán elektromos modell 2025-ben és 2026-ban, utóbbi az olasz sajtó értesülései alapján egy szuperluxus kategóriába tartozó városi terepjáró lehet, melyeket 2027-ben egy újabb villanyautó követhet. Imparato ugyan az interjúban nem volt hajlandó belemenni a részletekbe, a 2025-ös elektromos jármű a Tesla Model 3 riválisa lehet a piacon. A vállalathoz közel források úgy vélik, hogy a klasszikus olasz dizájn, valamint a Stellantis anyavállalat erőforrásainak kombinációjával lehet keresnivalójuk az erős mezőnyben.

A Stellantis STLA néven futó elektromos platformja 5G adatkapcsolatot, mesterséges intelligencia felhasználását, valamint fejlett vezetéstámogató rendszereket is tartogat. Az Alfa Romeo is ezeket az alapokat használhatja majd a jövőben, ám az olaszok a felfüggesztés és a karosszéria terén szabad kezet kapnak. Imparato emellett azt is megerősítette, hogy az Alfa Romeo járműveit továbbra is a márka Baloccóban található, legendás tesztpályáján tökéletesítik majd. Az egyedi karakterjegyek megőrzéséért keményen kell dolgozniuk, hiszen a Stellantis égisze alatt többek között a Citroennel, a Fiattal és a Peugeot-val is megosztják majd a központi elemeket.

„Merész megoldásokat kell alkalmaznunk, az Alfának ki kell tűnnie a tömegből” – fogalmazott Jean-Philippe Imparato vezérigazgató, aki utalt arra is, hogy nem rajong a hatalmas érintőképernyőkért, így azok kevesebb hangsúlyt kapnak a jövőben.

Forrás:

Autocar