Létrehozva: 2022-03-16 15:09:24

Fennakadásokba ütközött az új Ford Focus gyártása

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Nem érhető el az összes újdonság a frissen ráncfelvarrott Focushoz az ukrán válság miatt.


Az orosz-ukrán háború miatt kialakult alkatrészhiány következtében az új Ford Focus modellben jelenleg nem érhető el a fullextrás infotainment rendszer.

A Focus számos technológiai fejlesztést, valamint visszafogott stílusfrissítést kapott a legújabb facelift részeként, beleértve a cég új Sync 4 rendszerének bevezetését. A 13,2 colos kijelzővel rendelkező infotainment képernyő alkatrészeinek ellátását komolyan nehezíti az ukrán konfliktus. Azonban azok a modelleket nem érinti a kialakult helyzet, amelyekben a kisebb, 8 colos érintőképernyő található.

A probléma megoldásának érdekében a Ford elkezdett új beszállítókat keresni, azonban a Focusban egy darabig biztosan nem lesz elérhető a 13,2 colos, Sync 4-es rendszert használó kijelző.

Ford Focus utastere

Amíg a helyzet nem oldódik meg, a Ford a ráncfelvarrott Focust a 8 colos kijelzővel készíti. Az amerikai cég abban bízik, hogy a vásárlóik megértőek lesznek a kialakult nehézségeket illetően.

Az új Sync 4-es rendszer beépített fűtés- és szellőzésvezérlést és hatékonyabb felhasználói felületet, valamint Apple CarPlay és Android Auto csatlakozási lehetőséget, beszédfelismerő funkciót is tartalmaz és támogatja az over-the-air szoftverfrissítéseket is.

Weboldalunkon is elérhetőek a Ford modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Autocar