Létrehozva: 2019-08-30 09:33:17

Az Aston Martin történelmének legfontosabb modellje a DBX

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az Aston Martin a közelgő DBX megjelenésével betört az SUV-k világába.


Az Aston Martin vezérigazgatója, Andy Palmer szerint ez lehet a legfontosabb modell, amit valaha gyártottak. Az év végén várható a DBX bemutatása, amely Bond filmekre hajazó kisvideót kapott.

Az utóbbi időben egyre több sportautókban járatos gyártó vág bele városi terepjáró piacra dobásába, mivel nagyon népszerű ez a kategória és mindenki ki szeretné venni a részét belőle, ilyen az Aston is, aki nagyon későn rukkol elő saját SUV-jával.

A Carscoops munkatársának nem régen volt lehetősége beszélgetni Andy Palmerrel, többek közt arról, hogy a DBX milyen szerepet játszik majd az elkövetkező években. Felmerült az a kérdés is, hogy a cégnek mennyire kell átszervezni a modellpalettát a városi terepjárók iránti nagy érdeklődés miatt.

Aston Martin DBX oldalról fotózva

"Szívügyünk, hogy a DBX legyen a legszebb SUV a világon, és ami még fontosabb, hogy olyan legyen mint egy vérbeli Aston Martin. Valószínűleg ez lesz a legfontosabb autó a márka történelmében, mert ez az autó megváltoztatja a felfogásunkat. Ezzel már le tudjuk fedni a luxus piac nagy részét. Egyértelmű célunk, hogy a két kritikus piacon, az Egyesült Államokban és Kínában növeljük a jelenlétünket" - mondta Andy Palmer.

Az Aston Martin vezérigazgatója elismerte, hogy míg a gépkocsi iránti kereslet globálisan visszaesik, a DBX-hez hasonló járművek piaca növekszik. Négy évvel ezelőtt, a Bentley bemutatta a Bentaygát, majd egyre több luxus gyártó lépett be a piacra. Akárcsak a Lamborghini az Urussal, a Rolls-Royce Cullinannal. A Ferrari állítólag szeptemberben mutatja be a saját SUV-ját, a Purosangue névre keresztelt modellt. Nyilvánvaló, hogy a nagy luxus kategóriájú városi terepjárók piaca egyre jobban növekszik. 

Aston Martin DBX elölről fotózva

A múlt héten megjelentek a DBX legfrissebb képei, amelyeken látszik, hogy a decemberben bemutatásra kerülő SUV ismerős orr részt kapott. Az erőforrás várhatóan az AMG-től érkezik majd, méghozzá egy 4 literes duplaturbós V8-as lesz. Ezt az 503 lóerős erőforrást használja az új Vantage és a DB11 V8.

Forrás:

Ajánlott cikkek: