Létrehozva: 2017-08-24 15:02:00

A Skoda nem tervez almárkát az elektromos autóinak

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A BMW az i-almárkájával, a Mercedes-Benz az EQ-val, míg a Volkswagen az I.D-vel alapított új almárkát elektromos autóinak. A Skoda szembemegy a trenddel.


A Skoda úgy döntött, ahelyett, hogy létrehozna egy almárkát az új elektromos modelljeinek, inkább azokat is a Skoda-név alatt gyártják majd.

A többi gyártó, mint például a BMW a maga i-albrandjével, vagy a Mercedes az EQ-val élesen leválasztották az elektromos autóikat a márka hagyományos robbanómotorral gyártott darabjaitól. De a Skoda inkább egymás mellett kívánja majd gyártani az elektromos modelleket a „mainstream” modelljeivel, mint a Fabia, Octavia vagy a Superb.

A Skoda elektromos autói nem kapnak külön márkát

A termékmenedzsment feje, Guido Haak libbentette fel a fátylat a Skoda terveiről, valamint hogy megnyitották a Digilab nevű létesítményüket Prágában. Haak összehasonlította a Skoda és a Tesla erőfeszítéseit, utóbbi ráadásul szerinte kiérdemli az elsőszámú kockázatvállaló címét az autóiparban.

Haak szerint a Model 3, hiába 400 ezres előrendelést tudhat maga mögött, nem fog népautóvá vállni:

„Ez egy prémiumautó, nem mindenkinek való” – mondta a 35 ezer dolláros indulóárra célozva.

Guido Haak elmondta, a Skoda elektromos autói nem lesznek a Tesla riválisai, valamint hogy elérhetőbb áron lesznek majd értékesítve. Amikor arról beszél, hogy mik a Skoda elektromos autóinak legfontosabb jellemzői, amire odafigyeltek, akkor az ár-érték arányt, az életszerű hatótávot, a dizájnt, a vezetéssegítő rendszereket és a vezetési élményt említi.

Elektromos Skoda

Az egyik vezetéssegítő rendszer például jóval előre figyelmezteti majd a sofőrt, ha egy megkülönböztető jelzéssel ellátott autó elől kell majd kitérnie. Bár ez utóbbi egyelőre még nem lesz beépítve a Skoda autóiba rövid időn belül, ugyanis még nagyon kezdetleges fázisban van a rendszer fejlesztése.

Forrás:

Autocar

Ajánlott cikkeink: