Létrehozva: 2017-08-28 14:22:00

A Discovery Sportnak új kihívói akadtak

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Lóerő vagy kutyaerő? A Discovery Sport legújabb videójából kiderül, mely őserő diadalmaskodik a földalatti, havas megmérettetésen


A Land Rover Discovery Sport az ember legjobb barátjával vette fel a versenyt Finnországban, a Vesileppis síparadicsom mélyén található alagútban. A kutyabarát crossover és a négylábúak egy dedikált, havas pályán mérték össze tudásukat, a sprint a felszín alatt 35 méter mélyen zajlott. Az állandó -2 Celsius fokos hőmérséklet lehetővé teszi, hogy jó minőségű hórétegen eddzenek a téli sportok szerelmesei a nyár ideje alatt is.

Az ellenfél csapatát a finn középtávú bajnok, Laura Kääriäinen és hat csaholó Husky alkotta Az új Discovery egy 2.0 literes, négyhengeres erőforrást rejt a motorháztető alatt, 286 lóerővel.

Land Rover Discovery Sport

Karl Richards, a Jaguar Land Rover mérnöke szerint, a Discovery Sport annyira könnyedén mozgott a havon, mint a kutyák, annak ellenére, hogy ez az egyik legnehezebben járható felület a járművek számára. A Terrain Response terepválasztós technológia és az intelligens négykerék-meghajtású rendszer biztosítja, hogy a kompakt SUV egy sajátos osztályt képviseljen a terepjárók szegmensében.

A megmérettetésen ellentétes irányban indultak el a versenyzők, és annak érdekében, hogy kiegyenlített legyen a párbaj, a Discovery Sportot lelassították néhány jégtömbbel. Két kör a földalatti alagútban sok mindenre rávilágított, nézd meg az alábbi videót, hogy kiderülhessen számodra, ki lett a győztes: 

A Range Rover Discovery előtt fényes jövő áll, ugyanis 2014 óta ebből a modellből több, mint 200.000 darab fogyott. Fejlett terepképességekkel bír, 7 személy is kényelmese elfér benne, az Ingenium motorok pedig nagy választékot kínálnak. A dízel egységek kérhetőek 150 lóerős Td4 és a 180, 240 lóerős Sd4 megoldással, míg a benzinesek 240 és 290 lóerővel bírnak majd. A videóban egyébként egy Dynamic külső csomaggal felszerelt Discovery Sportot láthatsz, amely nagyobb légbeömlőket, fényes fekete rácsot és hátsó lökhárítóba épített kipufogókat kölcsönzött a Land Rovernek.

Forrás:

Land Rover

Ajánlott cikkeink: