Létrehozva: 2020-07-07 13:48:58

2024-ben érkezhet az Audi A9 e-tron villanyszedán

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az Artemis projekt célja egy új elektromos zászlóshajó létrehozása.


Szerencsére nem egy szabadidő-autó fejlesztésébe vágott bele az Audi az Artemis projekt kapcsán, ugyanis egy tisztán elektromos szedánon dolgoznak a legújabb technológiákkal, villámtöltési lehetőséggel és nagy hatótávval. Az Autocar külföldi szaklap szerint a kezdeti fejlesztési fázisban vannak, de annyit lehet sejteni, hogy a gyártásra érett verzió egy négyajtós szedán vagy egy ötajtós liftback kivitel lesz, hasonló kialakítással mint a jelenlegi A7 Sportback, A8 méretű utastérrel.

Audi Aicon concept

A lehetséges riválisok között a Mercedes-Benz EQS és a BMW i7 említhető, az A9 e-tron természetesen a legmodernebb elektromos hajtásláncot kapja az önvezetés, 5G csatlakozás és car-to-x kommunikációs rendszer mellett, azaz autók egymás között is képesek lesznek információt cserélni.

Audi Aicon koncepció

Az A9 e-tron az Aicon Concept stílusjegyeiből táplálkozik, ami a 2017-es Frankfurti Autószalonon mutatkozott be. A belső kialakítás a D-szegmensbe helyezi, de a tengelytávja nagyobb, mint az A8-asé, 26 colos kerekek találhatók rajta, a meghajtásról pedig négy elektromotor gondoskodik, amik közel 350 lóerőt és 550 Nm-es nyomatékot teljesítenek, a hatótáv pedig papíron 700-800 kilométert lehet.

Audi Aicon interior

Forrás:

Ajánlott cikkek: