Létrehozva: 2023-07-17 06:18:49

Két Toyota modellt is díjaztak egy rangos díjátadón

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A 2023-as rangos Auto Express New Car Awards díjátadón két Toyota modell is kitüntető elismerésben részesült: a brit gyártású Corolla Touring Sports az év kombija lett, míg a GR86 az év kupéja címet érdemelte ki.


A Toyota termékpalettájának széles skáláját és kiváló minőségét elismerve két modellt is díjaztak a 2023-as Auto Express New Car Awards díjátadón, amelyet 2023. július 4-én tartottak meg Londonban.

A Corolla Touring Sports az év kombija címet kapta meg, elismerve a teljesítmény, a fenntartási költségek, a biztonság és a mindennapi praktikum terén mutatott kiválóságát. A kizárólag az Egyesült Királyságban, a Toyota Derbyshireben található, burnastoni gyárában készülő modell a közelmúltban számos műszaki és technológiai frissítést kapott, amelyek tovább erősítették vonzerejét a piacon. Ezek közül a legfontosabb a Toyota ötödik generációs öntöltő hibrid technológiájának átvétele az 1,8 és 2,0 literes hajtásláncok esetében. Ennek köszönhetően nagyobb teljesítménnyel és még jobb elektromos képességekkel büszkélkedhetnek az új verziók, miközben továbbra is alacsony üzemanyag-fogyasztást és károsanyag-kibocsátást tudnak felmutatni.

Bemutatták a legújabb Toyota Safety Sense aktív biztonsági és vezetéstámogató funkciókat – minden típusváltozatnál alapfelszereltségként –, valamint az over-the-air szoftverfrissítés is elérhetővé vált. A vásárlók valamennyi modellváltozatban élvezhetik majd az új Toyota Smart Connect+ multimédiás rendszert is, amely 10,5” érintőképernyővel, felhőalapú és beépített navigációval, valamint integrált hangvezérléssel is rendelkezik.

 „A Corolla Sports Touring mindent tud, amit egy kombinak tudnia kell – nagy, praktikus és könnyen használható. Ráadásul mindenre képes, amire az autóvásárlók vágynak, különösen a technológia és a hatékonyság terén. Az már csak a bónusz, hogy remekül is néz ki.” – fogalmaz Steve Fowler, az Auto Express főszerkesztője.

A Toyota GR86 lett a leggyorsabban fogyó modell a cég brit piacának történetében, hiszen a vásárlók a rendelési lehetőség tavalyi megnyitásakor kevesebb, mint két óra alatt elkapkodták a kezdetben elérhető teljes kvótát. Az autó beváltotta a hozzá fűzött reményeket, mint a harmadik „GR” – Gazoo Racing – sportmodell, hiszen széles körben vívott ki magának elismerést a szakma berkein belül, többek között begyűjtve az ötcsillagos Auto Express értékelést is.

 „A GR86 egy másik remek megjelenésű Toyota, amely képes megragadni a tekinteteket, amire a kupé modellek vásárlói vágynak. Vezetni is mesés, ötvözi a régi iskola izgalmait a modern használhatósággal – imádjuk.” – teszi hozzá Fowler.

Címkék: Toyota