Létrehozva: 2017-06-20 11:28:00

Bővít a Jaguár, jöhet az elektromos autó

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Ötezer új munkahelyet hoz létre jövőre a Jaguar Land Rover, 2020-ra egymillió kocsit gyártanának, köztük saját villanyautókat is


A The Sunday Telegraph brit lap szerint, az indiai Tata vállalatcsoporthoz tartozó cég elsősorban elektronikához és informatikához értő szakembereket akar toborozni. A képzett munkaerőre nagy szükségük van, ugyanis jövő héten ismertetik Nagy-Britannia első elektromos autójához készített terveket. A lap úgy tudja, a Jaguar Land Rover elsősorban külföldön keres szakembereket, amelyekből hiány van Nagy-Britanniában.

Jaguar Land Rover

A Jaguar Land Rover egyébként szépen teljesít mostanság: tavaly 583.312 gépkocsit adtak el, ami 20%-os növekedés 2015-höz képest, ez ráadásul rekordnak is számít. Az összes eladott autó egynegyede Európában kötött ki, ezekből a Jaguarok teljesítettek a legjobban, 77%-kal több fogyott 2015-höz képest. A britek ezen számokból kiindulva már egymillió autó eladását tervezik 2020-ra.

Jaguar Land Rover

A Tata 2008 óta jelentős beruházásokat hajtott végre, az indiai kézben lévő Jaguar Land Rover a brazil és kínai gyárak alapítása után, két év múlva már Szlovákiában tervezi megnyitni legújabb üzemét.

Forrás:

Totalcar

Ajánlott cikkeink: