Létrehozva: 2021-09-22 09:34:59

Az AMG már javában a következő EQ modellen dolgozik

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az EQS után az EQE is megkapja a saját AMG verzióját.


Alig telt el néhány hét azóta, hogy a Mercedes-AMG EQS bemutatkozott a 2021-es Müncheni Autószalonon, ám a német cég máris gőzerővel dolgozik a következő tisztán elektromos modelljén. A legfrissebb fotók alapján a Mercedes EQ palettájának következő modellje, amelyet AMG kezelésben részesítenek a kisebb EQE szedán lesz. 

A Mercedes-AMG egyelőre még nem erősítette meg hivatalosan a teljesítményre kihegyezett EQE fejlesztését, ám a prototípuson látható kerámia féktárcsák, aranyszínű féknyergek és a rendkívül alacsony oldalfalú Michelin gumikkal felszerelt többküllős felnik is mind azt sugallják, hogy nem egy hagyományos EQE modellel van dolgunk. Szintén árulkodó jel a hátsó csomagtartó élén elhelyezett nagyobb méretű szárnyprofil. 

Mivel az EQE ugyanarra a platformra épül, mint nagyobb testvére az EQS, így minden bizonnyal ugyanazt a két villanymotoros elrendezést fogják alkalmazni, kissé visszafogottabb, 690 lóerő körüli teljesítménnyel. A „boost” funkciónak hála, az AMG EQS 761 lóerő és 1020 newtonméter forgatónyomaték leadására képes. Ennek köszönhetően az elektromos szedán 3,4 másodperc alatt képes a 0-100-as sprint teljesítésére, a végsebessége pedig 250 kilométer/óra. Az AMG EQS-hez hasonlóan az AMG EQE is összkerékhajtással érkezhet. 

A 90 kilowattórás kapacitású akkumulátorcsomag révén a sztenderd EQE akár 660 kilométeres WLTP hatótávolság elérésére is képes egyetlen feltöltéssel. A nagyobb teljesítmény miatt az AMG verzió ennél biztosan kevesebbet fog produkálni. 

Az AMG EQE 53 a Tesla Model S, az Audi RS e-tron GT, és a Porsche Taycan Turbo ellenfele lehet. Emellett a hírek szerint egy még erősebb, EQE 63 verzió is készülni fog a villanyautóból.

 

Weboldalunkon is elérhetőek a Mercedes modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás: CarBuzz