Létrehozva: 2021-12-07 10:36:56

A Tesla Cybertruck gyártása a négymotoros kivitellel indulhat

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A pletykák szerint lekerülhet a palettáról az elektromos pickup egymotoros verzió.


A Tesla hivatalos oldalán megszűnt a Cybertruck konfigurálásának lehetősége. A Whole Mars Blog értesülései szerint ennek az állhat a hátterében, hogy a kaliforniai elektromosautó-gyártó azt fontolgatja, hogy megszünteti az egymotoros kivitelt. Helyette a villanyos pickup két-, három- illetve négymotoros verzióban lesz elérhető.

Elon Musk természetesen reagált a blog felvetésére, ám az egymotoros változat elkaszálását nem kívánta kommentálni. Azt azonban megerősítette, hogy a Cybertruck gyártása valóban a quad-motor kivitellel fog kezdődni. 

Ez olyan szempontból nem meglepő, hogy a Tesla hagyományosan a legdrágább változattal kezdi egy modell gyártását. Eddig arról szóltak a hírek, hogy a csúcskivitelt a tri-motor hajtáslánccal szerelt Cybertruck fogja képviselni. 

Musk azt is elárulta, az elektromos pickup esetében nemcsak az első, de a hátsó kerekeket is lehet majd kormányozni, így a Cybertruck – egy rákhoz hasonlóan – akár átlósan is képes lesz közlekedni. Ez a megoldás nem számít újdonságnak, hiszen a GMC Hummer EV a CrabWalk üzemmódnak köszönhetően oldalazva is tud haladni. Ez kimondottan praktikus lehet például, ha szűk helyre kell beparkolni, vagy nehéz terepen manőverezni. 

A Cybertruck gyártása 2022 végén kezdődhet és Musk azt ígéri, egyfajta technológiai csúcsmodell lesz, amelyben rengeteg olyan futurisztikus megoldással találkozhatunk majd, melyekről nem is gondolnánk, hogy jelen pillanatban megvalósíthatóak lennének.

Weboldalunkon is elérhetőek a Tesla modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

InsideEVs

 

Ajánlott cikkek: