Létrehozva: 2017-09-24 21:29:00

A Rimac 2018-ban mutatja be a második elektromos hiperautót

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A Rimac 2018 első felében rántja le a leplet a következő szuperautójáról, mely kényelmesebb és drágább lesz, mint a Concept One, ám jobb teljesítményre is lesz képes.


A modell jelenlegi neve Concept Two, ám Mikac elmondása alapjén biztosan nem így fogják hívni. “Kényelmes luxus” modell lesz, mely egy kicsit nagyobb, mint a Concept One, de még mindig kétüléses változat. A gyártó nem tervez négyüléses verziót. Mikac hozzátette, hogy az új modell teljesítménye nagyobb lesz, mint az első koncepcióé. Az új autó 1224 lóerős, 1599 Nm nyomatékkal, és 2,5 másodperc alatt gyorsul százra.

Rimac Hypercar

A Concept One típusból csak nyolc darab készült, az új modellből viszont rögtön 100 darabot gyártanak. A gyártó arra számít, hogy 20 példányt az első évben rögtön el is adnak majd. A Concept Two egy szinten lesz a Paganival, a Koenigseggel és a Bugattival, állítja Mikac, az ára pedig meghaladja majd a Concept One vételárát, mely 1 millió font, ami átszámítva jelenlegi árfolyamon 350 millió forintnak felel meg.

Az egy töltéssel megtehető távolsága is nagyobb lesz az új modellnek. A mostani 330 kilométert tud megtenni. Mikac azonban elismerte, hogy a hatótávolság nem a legfontosabb a vásárlóik számára, mivel ezeket az autókat nem mindennapi használatra vásárolják.

Rimac Hyperautó

Mikac elmondta, hogy az új autók tervezési alapjai ugyanazok lesznek, mint a Concept One esetén. Kiemelte, hogy az autók oldalán lévő minta a nyakkendő előtt tiszteleg, melyet egy horvát illető talált fel, és ez a jövő modelljein is látható lesz.

A Rimac az autókínálatát próbálja növelni, mindeközben a fő bevételi forrása még mindig az, hogy beszállítója más vállalatoknak. A Koenigsegg Regera akkumulátorát például ők szolgáltatják, valamint a jövőben akkumulátort és infotainment rendszert fognak gyártani az Aston Martin Valkyrie modellhez. Ez egy olyan terület, melyet a Rimac bővíteni szeretne. A cég jelenleg évi 100 akkumulátort gyárt, ezt szeretnék 5 és 10 ezer közé növelni az elkövetkezendő néhány évben, mondta Monika Mikac.

Forrás:

Autocar

Ajánlott cikkek: