Létrehozva: 2023-08-29 22:42:53

A Citroën Holidays stílusosan értelmezi újra a szabadidő-autó koncepcióját

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A düsseldorfi Caravan Salon lakóautó-kiállításon a Citroën bemutatja a Type Holidays-t. A modell a híres Type H előtt tiszteleg, mely művészi szintre emelte az utazás alternatív megközelítését.


A Citroën úgy döntött, hogy a világ egyik vezető szabadidőjármű-rendezvényén, a 2023. augusztus 25. és szeptember 3. között megrendezésre kerülő düsseldorfi Caravan Salon autós kiállításon mutatja be Type Holidays névre keresztelt furgonját. A koncepció egyszerre merít a legendás Citroën Type H és a kortárs Spacetourer modellekből. A jellegzetes belső kialakítás hamarosan az egész Citroën-hálózatban elérhető lesz egy „Holidays” elvevezésű termékcsalád részeként. A Citroënt mindig is a szabadság és a közös élmények gondolata inspirálta, így természetes, hogy a SpaceTourer erősségeire építve komolyabb szerepvállalásra törekszik ezen a gyorsan növekvő piacon.

A jövőre készülve

A Citroën megalapítása óta rengeteget tett azért, hogy a mozgás szabadságát minél szélesebb körben elérhetővé tegye. Szakértelmének köszönhetően praktikus, ötletes és megfizethető modelleket kínál, melyek a kikapcsolódás és a szabadidő szimbólumaivá váltak.

A márka ezen törekvéseit a szabadidőjárművek világában is elismerik, ahol a Citroën a piac kulcsszereplőjének számít: Európában a második legtöbb lakóautó-alapjárművet szállítja. Ezt az örökséget kívánja hangsúlyozni a márka azzal is, hogy a bemutatott SpaceTourer az olasz karosszériaépítő cég, a Caselani jóvoltából a Type H külsejét kapta meg. A Citroën hűséges partnereként a Caselani már számos neo-retro karosszériaváltozatot készített a márka modelljeihez. A lakókocsis utazás egy teljesen más életforma. Egy olyan radikálisan más autóval pedig, mint a Type Holidays, minden adott a maximális élvezethez. Az egyedi design és a szürke színű karosszéria egyaránt az ikonikus Type H (a híres „Tube”) előtti főhajtásként értelmezhető.

A SpaceTourer modern dizájnja az utazás másfajta megélésére csábít: akár egyedül, akár másokkal kelünk útra, minden kényszertől mentesen utazhatunk. A Citroën már korábban is tett néhány kirándulást a lakóautók világába, erről tanúskodnak a Hyphen, a Rip Curl vagy a The Citroënist koncepcióautók. A márka most új kihívást talált: üzleti tevékenységét a gyorsan növekvő lakóautó-piacra is ki szeretné terjeszteni. A Type Holidays egy a Citroën értékesítési hálózata által forgalmazásra kerülő „Holidays” elnevezésű” termékcsalád előfutáraként a márka e téren mutatott komolyabb elköteleződését vetíti előre.

A beruházás egy valós társadalmi jelenségre reagál. Sokan vannak, akik a szabadság és a természet szerelmeseiként nyitott ajtó mellett egyenesen az ágyukból szeretnének gyönyörködni a táj szépségeiben, és függetlenségüket vagy anyagi lehetőségeiket szem előtt tartva átalakított lakókocsira váltanak. Egy lakóautóval gyakorlatilag bárhol szabadon közlekedhetünk: magassága nem éri el a 2 métert, így a városi és tengerparti parkolóházakba is befér, és egész évben napi szinten használható. Évente kb. 90 000 új gépjármű fogy belőle Európában, ami az eladott szabadidőjárművek több mint felét jelenti. A különösen a fiatalabb generáció körében népszerű lakókocsis életforma korlátlan utazási szabadságot kínál, és versenyképes áron az alapvető kényelemről is gondoskodik.

A Spacetourer minden előnye

A lakóautózás sikerét a belső tér kialakítása és a kényelem terén elért eredmények is nagyban elősegítették. Egy ilyen járművel a kempingezésnek egy fényűzőbb változatában lehet részünk, innen a divatos „glamping” kifejezés. A Type Holidays tanulmány a Citroën SpaceTourer minden előnyös tulajdonságával rendelkezik: helykínálat, kényelem, csendes működés, két oldalsó tolóajtó a könnyebb beszállás és a tökéletes szellőzés érdekében, nyitható hátsó ablak stb. Minden, amire 4 embernek szüksége lehet, ha egy kicsit ki szeretne szakadni a hétköznapokból

A Citroën a furgon felszerelésére a világ egyik vezető specialistáját, a Bravia Mobilt kérte fel. A szlovén cég az ideális utazási élményhez szükséges minden berendezéssel ellátta a Citroën Type Holidays tanulmányt:

- Egy kétszemélyes fekhelyet is magában foglaló felnyitható tető, melynek köszönhetően fel lehet egyenesedni a laktérben

- Kényelmes kétszemélyes ággyá alakítható hátsó üléspad (az üléspad ki is szerelhető, így több tárolóhellyel lehet számolni)

- A jármű belseje felé fordítható két első ülés

- Komplett konyhasarok (főzőfülke, mosogató, hűtőszekrény)

- Lehajtható asztal étkezéshez vagy munkához és több tárolószekrény

- Webasto fűtésrendszer az optimális fedélzeti hőmérséklet biztosítása érdekében

A Citroën Type Holidays augusztus 25. és szeptember 3. között a világ vezető szabadidőautó-szakvásárán, a düsseldorfi Caravan Salonon mutatkozik be, és különleges utazási élményt ígér. Retro külseje és modern belseje ideális társsá teszi a kötöttségektől mentes, ugyanakkor stílusos kiruccanásokhoz. A modell a hamarosan az egész Citroën-hálózatban elérhető „Holidays” elnevezésű termékcsalád előfutára.

Forrás fotók: Citroën

Címkék: Citroën