Létrehozva: 2023-12-18 12:18:32

A BYD Dolphin az AUTOBEST 2024-es győztese

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az Autobest összeurópai zsűrije az új BYD Dolphint “választotta Európa legjobb vételének” 2024-ben


Az AUTOBEST most először választotta a BYD egyik modelljét “Európa legjobb vételének”. Dan Vardie, a szervezet elnöke elmondta: “A Dolphin egyszerűen kiválóan teljesített, annyira, hogy az elmúlt évtized egyik legkiegyensúlyozottabb teljesítményét nyújtva lett első. A döntős csapat egyetlen, kizárólag tisztán elektromos hajtáslánccal kapható modelljeként megérdemelten lett győzött.”

A szakújságírók nem csak a Dolphin kényelmét és vezetési élményét értékelték nagyra, kompakt méreteihez képest tágas utasterét is méltatták. Az elérhető ár, a hosszú garancia, a kedvező üzemeltetési költségek, a gazdag felszereltség és a fejlett technológiák szintén felkeltették a zsűri figyelmét.

Az AUTOBEST zsűrije egyértelműen fogalmaz: “a BYD Dolphin verhetetlen az ár, a minőség és a hatótáv hármasának kombinációjában.” A tagok nagyra értékelték a kompakt méretű modell belső tágasságát, kényelmét, dinamikus menettulajdonságait és a BYD e-Platform 3.0 alapjaira épített technológiai arzenálját.

A BYD Dolphin maximális, ötcsillagos minősítéssel végzett az Euro NCAP töréstesztjén. A kiváló térkihasználású kompakt ötajtós a modern megjelenést magas technológiai színvonallal és kiváló hatásfokkal kombinálja, élenjáró technikája és okos konnektivitási megoldásai révén. A 4,290 mm hosszú, 2,012 mm széles (kihajtott külső tükrökkel) Dolphin tengelytávja 2,700 mm. Utastere az e-platform 3.0 kínálta adottságokkal és a rövid első-hátsó túlnyúlással kifejezetten tágas: csomagtartója 345 literes, de szükség esetén, a hátsó üléstámlák ledöntésével akár 1310 literig is bővíthető. A hajtás magas hatásfokú akkumulátorának kapacitása 60.4 kWh (BYD Blade akkumulátor), így a Dolphin WLTP ciklus szerinti vegyesüzemi hatótávolsága 427 km.

A Dolphin a BYD saját fejlesztésű technológiáját, a Blade akkumulátort használja. Ez az akku új mércét állít biztonságosságban, tartósságban, és teljesítményben is a villanyautók teljes mezőnyében. A kobalt-, mangán- és nikkelmentes Blade akkumulátorban lítium vasfoszfátot használnak, így szerkezete biztonságosabb a hagyományos lítiumionos telepekénél. Ugyanakkor a Blade akkumulátorok stabilabbak, biztonságosabbak és tartósabbak is a hagyományos modelleknél, magas teljesítménysűrűség és alacsony saját fogyasztás mellett.

Michael Shu, a BYD Europe vezetője elmondta: “Büszkék vagyunk az elsőségünkre, hiszen azt autós szakújságírók nemzetközi csapatától kaptuk. Biztos vagyok abban, hogy ez a díj felkelti majd a vásárlók érdeklődését is, és figyelmüket márkánkra irányítja. A BYD Dolphin olyasmit kínál, ami ritkaságnak számít a villanyautók piacán: kiváló ár-érték arányt. A Dolphin gazdag alapfelszereltséget nyújt elérhető áron, így téve elérhetőbbé az elektromos autózást a lehető legszélesebb vásárlói kör számára.”

Dan Vardie, az AUTOBEST elnöke: “A BYD DOLPHIN megérdemelten győzött. És persze az sem mellékes, hogy a Dolphint a BYD, a világ egyik vezető villanyautó márkája gyártja. A BYD Dolphin elsősége kiváló példa arra, hogyan globalizálódik egyre jobban az autóipar, és hogyan kezdenek eltűnni a határok. Az autóipar minden irányban növekszik, termékeivel igyekszik kiszolgálni minden igényt, ízlést, és használói szokást. Ezen a piacon az európai vásárlók közismerten a legigényesebbek.”

A BYD Dolphin még csak éppen, hogy bemutatkozott Európában; indulóára (helyi támogatások nélkül is) 30,000 euró alatti. Az AUTOBEST 2024-es díjátadó gáláját Luxemburgban rendezi meg a szervezet.

Forrás: BYD