Létrehozva: 2022-05-25 14:33:04

A BMW ragaszkodik a 2022-re kitűzött céljaihoz

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az egyre súlyosabb problémák ellenére a bajorok úgy gondolják, sikerül legyártani a tervezett mennyiségű autót.


Milan Nedeljkovic, a BMW gyártásért felelős vezetője szerint a bajor cég teljesíteni fogja a 2022-re kitűzött termelési célokat még akkor is, ha a kínai kikötőkben tapasztalható fennakadások, az orosz-ukrán háború és az ellátási lánc egyéb problémái továbbra is nehezítik az eladásokat.

A szakember egy friss interjúban beszélt arról, hogy a BMW alternatív kínai kikötőket és szállítási módokat keres, hogy kezelni tudja a koronavírus-járvány miatt bevezetett szigorú korlátozások okozta fennakadásokat. A BMW továbbra is arra számít, hogy a tavalyihoz hasonló mennyiségű autót sikerül legyártania idén.

A nehézségek ellenére a BMW jobban teljesített az első negyedév során, mint a riválisok. A bajor gyártó eladásai 7,3 százalékkal esetek vissza az első három hónapban, ami kevesebb mint fele akkora, mint a Mercedes-Benz vagy az Audi esetében.

autógyártás
Kép: BMW

Nedeljkovic elmondta, továbbra is a chiphiány okozza a legnagyobb problémát a BMW számára. Kiemelte, jelenleg az egyik legégetőbb feladata, hogy felkészítse a BMW gyártási hálózatát egy esetleges gázhiányra, amennyiben az orosz gázra embargót vezetnének be, és Németország a gázfelhasználás racionalizálására kényszerülne.

Éppen ezért a bajorok a nap-, geotermikus- és hidrogénenergiával kapcsolatos beruházások lehetőségét vizsgálja, hogy csökkentse a cég függőségét a földgáztól. A Debrecenben épülő új BMW gyárban például már egyáltalán nem fognak fosszilis energiaforrásokat használni, és az üzem kizárólag zöld energia segítségével működik majd.

Weboldalunkon is elérhetőek a BMW modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Automotive News Europe