Létrehozva: 2017-03-22 14:16:00

A 20 legmegbízhatóbb középkategóriás autó

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Vajon melyik a legjobb középkategóriás autó a hibamutatók alapján?


A német DEKRA autóműszaki vizsga és szerviz csoportja évről-évre összeállítja, mintegy 15 millió gépkocsi műszaki állapotát vizsgálva a megbízhatósági listáit. Mára már 500 modellt tartalmaz ez a 10 éve megjelenő lista. 

Műszaki vizsga

Futásteljesítmény alapján vizsgálják az autókat, nem életkoruk szerint. A listára felkerült járművekből legalább 1000 darabot vizsgáltak – 0-tól 150-ezer km-ig, három, ötvenezer kilométerenkénti csoportba sorolják őket. Az összesített eredmény ezek átlaga. A DEKRA a saját Mangel Index (DMI) mutatóját használja, amelyben a hiba nélküli, 100-as indexű jármű volna a tökéletes modell. Például, a 2010 utáni Volvo S60 esetében a vizsgált autók 89 %-a ilyen.

A felmérések során csak az autó és az autósok biztonságára vonatkozó hibákat vizsgálják – futómű, kormányzás, motor, környezetvédelem, karosszéria, fék, elektromos berendezések. A tipikus hibák előfordulását vizsgálják, mint a felfüggesztés lazulása, rozsdásodás, amik a jármű élettartamát és tartósságát jelzik a felmérés során.

Az összesített lista itt látható, ezek a legjobb középkategóriás autók. Az évjárat itt az említett típus gyártásának kezdetére utal: 

 DEKRA teszt

Forrás:

Ajánlott cikkeink: