Létrehozva: 2017-05-04 13:51:00

24 mrd forint értékű Aston Martint túráztattak

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Van az úgy, hogy az utókornak félretett, muzeális autókat is előveszik, hogy kicsit megjárassák őket, de sokszor esnek abba a hibába, hogy túlságosan is kesztyűs kézzel bánnak velük.


Az Aston Martin nemrég nyitotta meg St. Athanben az új gyárukat és ennek megünneplésére 28 autót bíztak 3 profi sofőrre, hogy járassák meg őket. Ahogy csak bírják.

Aston Martin kollekció

Nyilván a legtöbben örülnének, ha ők is a volán mögé ülhetnének nem egy, de 28 Aston Martinnak, amik az erő, a stílus, a kifinomult angol elegancia igazi megtestesítői. De vajon akkor se kímélnék az autókat, ha tudnák, hogy az autók összértéke 24 milliárd forint?

Darren Turner, aki a márka színeiben versenyzik jelenleg a World Endurance Championship-ben karöltve Nicki Thiim dán Formula Ford versenyzővel és az Aston Martin vezető mérnökével, Matt Beckerrel együtt vezették a különleges autókat. Az erről készült videóban eljátsszák, hogy az alvó biztonsági őröket kijátszva elcsenik a különleges V8-as csodák kulcsait.

Aston Martin kollekció

Egy elhagyatott hangárban és a hangár előtti területen mozgatják meg a ritka Aston Martinokat. Mit megmozgatják, úgy megtapossák nekik, ahogy az ember nem várná az ilyen ritka daraboktól. Csak egy kis ízelítő, miket is vezettek:

  • Virage
  • Vantage
  • Aston GT3
  • Lola-Aston Martin B09/60 LMP1
  • One-77

A One-77 még a nevében is hordozza, hogy mennyire ritka, ugyanis alig 77 darabot készítettek belőle!

Amellett, hogy muzeális autókat vezetnek a videóban, két olyan autóról is lehull a lepel (szó szerint), amit eddig be se mutattak! Az egyik a Valkyrie szupersportautó, a másik a DBX koncept SUV és amikor a harmadik autóról rántanák le a leplet, az Aston Martin vezérigazgatója, Andy Palmer megjelenik, véget vetve a mókának és megakadályozva ezzel, hogy lássuk mi lenne a harmadik titkos autó.

Aston Marton Heritage kollekció

De mindennél többet mond maga a videó:

Forrás: