Létrehozva: 2021-05-13 14:39:08

2025-ben érkezik az Aston Martin tisztán elektromos sportautója

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A jelenlegi modellek ráncfelvarrásán túl hibrid és elektromos autókkal bővítik a palettát.


Azt követően, hogy a múlt év folyamán jelentős változásokon ment keresztül, az Aston Martin ambiciózus tervekkel állt elő a jövőt illetően: a brit cég hamarosan már tisztán elektromos sportautót fog építeni.

A brit Autocarnak adott interjújában az Aston Martin új vezérigazgatója és a Mercedes-AMG volt főnöke, Tobias Moers megerősítette, hogy a márka bővíteni kívánja a szuperautóinak és sportautóinak kínálatát.

A vállalat zászlóshajójának számító Valkyrie gyártása jó úton halad afelé, hogy az első vásárlók az idei év második felében átvehessék autóikat. Ezt követően az Aston a hangsúlyt az új Vanquish és a Valhalla fejlesztésére helyezi. A tervek szerint mindkét modell egy házon belül tervezett V6-os motort használt volna, de a költségcsökkentés miatt végül az AMG-től kapnak villanyosított motorokat.

két Aston Martin Valkyrie egymás mögött, szemből

Ezen kívül az Aston Martin tervei között szerepel, hogy egy újabb változatot is elkészít a DBX-ből, amelybe az AMG mild-hibrid hajtáslánca kerül majd. Ezt követi egy olyan csúcskategóriás modell, amelyet a Lamborghini Urus közvetlen riválisának szánnak már 2022-ben. Az autógyártó emellett a Vantage, a DB11 és a DBS Superleggera ráncfelvarrását is kilátásba helyezte. 

Itt el is érkeztünk az elektromosítással kapcsolatos ambíciókhoz. Moers kifejtette, az Aston Martin egy olyan gördeszka stílusú architektúrát fog használni, amely számos különféle jármű számára is alkalmas lesz. A brit cég által tervezett EV-k között többek között egy 2025-ben piacra kerülő, tisztán elektromos hajtással rendelkező sportautó, valamint a DBX villanyos verziója is szerepel. 

Aston Martin DBX szemből

 

Weboldalunkon is elérhetőek az Aston Martin modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy emailben.

 

Forrás:

Carscoops

 

Ajánlott cikkek: