Létrehozva: 2017-11-07 11:49:00

Zabos Volkswagen Polo jöhet

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A Volkswagen kelendő kisautójából egy GTI-nél is erősebb variáns jöhet, mely akár a Golfot is maga mögé taszíthatja


A Volkswagen értékesítési és marketingvezetője, Jurgen Stackmann azt állította, hogy az elektromos Golf GTI víziója nem egy földtől elrugaszkodott gondolat, ezt a cég a jövőben meg is valósítaná. Ám a koncepciót nézve a jármű érkezése csak 2022 környékére tehető, addig is itt egy kisebb finomság a németektől.

Volkswagen Polo GTI

A hatodik generációs Polo bemutatása már megtörtént, melynek eddig ismert legsportosabb változata a GTI. Az autó szívét egy 2 literes turbómotor adja, mely 200 lóerős teljesítményéről, illetve 320 Nm-es nyomatékáról ismert. A Volkswagen nem éri be ennyivel, egy szinttel feljebb tornásznák a kisautó teljesítményét.

Volkswagen Polo GTI R

A bennfentes információk szerint a Volkswagennél már javában zajlik a 0-100-as sprintet 6,7 másodperc alatt teljesítő GTI-nél erősebb, R variáns tesztelése. A Poloban a Golf R-ből már is mert 2 literes turbómotor megpiszkált változata kaphat helyet, mely erőforrás 310 lóerős és 400 Nm-es nyomatékot teljesít.

Volkswagen Polo R Line

A Polo R megkaphatja a Golf R négykerékhajtását, és mivel a 290-300 lóerőhöz egy Golfhoz képest szerényebb tömeg társul, az autó könnyedén maga mögé utasíthatja a házon belüli riválisokat. A nagy potenciállal bíró kisautók gyártását tovább fokozná a Volkswagen, ugxanis ha bejönnek a számításaik, akkor a jövőben egy hasonlóan variáns érkezhet a Seat és a Skoda kisautóiból is. Sőt a VW kiterjesztené a többi modellre is az R csomagot, az öthengeres Tiguan R prototípust tesztelés közben kapták lencsevégre, és a T-Roc R munkálatai is már megkezdődhettek.

Forrás:

HVG 

Ajánlott cikkeink: