Létrehozva: 2022-05-30 13:20:57

Volkswagen ID.7 néven érkezik a Passat villanyos utóda

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A szedán változat 2023-ban, a kombi kivitel pedig 2024-ben kerülhet piacra.


A 2018-ban bemutatott Volkswagen ID.Vizzion szedán, valamint a 2019-ben leleplezett ID.Space Vizzion kombi koncepciók sorozatgyártású verziói ID.7 és ID.7 Tourer néven fognak piacra kerülni – tájékoztatott az Auto Motor Und Sport az Európai Szabadalmi Hivatalhoz benyújtott dokumentumok alapján. A korábban csak Aero A és Aero B kódnéven emlegetett tisztán elektromos modellek a Passat helyét veheszik majd át a német gyártó palettáján.

A VW MEB-platformjára épülő szedán és kombi gyártása a németországi Emdenben zajlik majd, ahol jelenleg a Volkswagen ID.4 is készül. Előbbi várhatóan 2023-ban, utóbbi pedig 2024-ben lesz megvásárolható.

Volkswagen ID.7 Tourer
Kép: Volkswagen

A kombi koncepciójával kapcsolatban a VW a jelenlegi elektromos modellekben is használt 82 kWh bruttó kapacitású akkumulátorcsomaggal számol, amely nagyjából 590 kilométeres hatótávolságot biztosít a modellnek. A két villanymotor együttesen 340 lóerős teljesítményt képes leadni és 5,4 másodperces 0-100-as gyorsulást biztosít. Ezzel szemben a 306 lóerős szedánban egy 111 kWh-s akkupakk fog dolgozni, ami körülbelül 665 kilométeres hatótáv megtételét teszi lehetővé egy feltöltéssel.

A Volkswagen kínálatában eddig az ID.3, az ID.4, valamint az ID.6 (csak Kínában) modellek szerepelnek, míg a hamarosan piacra kerülő elektromos kisbusz az ID.Buzz nevet viseli majd.

Weboldalunkon is elérhetőek a Volkswagen modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:
InsideEVs