Létrehozva: 2017-03-17 13:17:00

Vége a GS gyártásának?

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Egy japán jelentés szerint a GS eltűnik majd a Lexus palettájáról


A Lexus Enthusiast rajongói oldal fedezett fel a japán MAG-X magazin januári számában, egy terjedelmes riportot, amiben a GS gyártásának megszűntetéséről írnak.

Lexus GS

A Toyota a közelmúltban úgy döntött, hogy felfüggeszti a következő GS fejlesztését, mert szerintük már nincs rá szükség. A fő indok az lehet, hogy az új LS is V6-os motorral lesz felszerelve, nem a megszokott V8-assal. Ebből pedig arra következtetnek, hogy a vásárlók inkább a méretesebb LS-t fogják választani ha már ugyan az a motor dolgozik mindkettőben.  Egyébként a Lexus is inkább a SUV-ok irányába nyitna, az UX crossoverek csak a debütálásra várnak.

Lexus GS

Érdekesség, hogy a jelenlegi GS gyártása nem volt még biztos a Toyota vezérigazgatója, Akio Toyoda szerint sem. Nem ragaszkodott az új generációs GS termelésének elindításához, de ezt a Regionális Lexus menedzsment csapata végül felülbírálta.

Ha a pletykák igazak, akkor a rajongók szerint a Lexus bajba fog kerülni. Mi történik majd azokon a piacokon, ahol nem kapható az ES? Függetlenül attól, hogy a SUV-ok egyre népszerűbbek manapság, akkor a Lexus tényleg csak két szedánt tud majd kínálni az Észak-Amerikai területeken kívül? Vajon az ES népszerű lesz Európában?

Forrás:

Ajánlott cikkeink: