Létrehozva: 2018-01-11 17:08:00

Új elektromos Corvette-et mutatott be a Genovation

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Las Vegasban, a 2018-as Consumer Electronic Show-n rántotta le a leplet a Genovation új autójáról, egy teljesen elektromos Corvette Grand Sportról!


A meghökkentő teljesítményű modell a Genovation Extreme Electric, vagyis GXE néven került bemutatásra. Az eredeti tervek szerint az átalakítandó autó egy C06 Corvette Z6-os, a prototípus el is készült belőle, azonban a bemutató napján már egy C7 Corvette Grand Sport volt a lepel alatt.

Néhány külső módosítás is észrevehető az autón, az újragondolt lökhárító, vagy a kerek hátsó lámpák esetében. A Genovation nyilatkozata szerint főleg a könnyű keret miatt választották a Corvettet donorautónak, de az amerikai mérnöki munka előtti tisztelgés sem volt utolsó szempont.

Egy teljesen elektromos Corvette egyébként is remekül hangzik, de a mérnök csapat fordított még egyet a terveken és 7 sebességes manuális váltóval is elérhető lesz a GXE. Ezzel a tulajdonsággal egyedülálló helyet kapott az automataváltó uralta elektromos járművek világában.  

A kocsi hidroformált alumínium vázán belül két motor dolgozik, egy az orrban, egy pedig hátul kapott helyet, ezzel biztosítva az autó 50-50 százalékos súlyelosztását. A GXE állandó hátsókerék hajtású, ami azt jelenti, hogy a két külön elhelyezett motor ugyanazt a tengelyt hajtja.  A 800 lóerős elektromos szív több mint 220mp/h, vagyis körülbelül 350 km/h körüli végsebességre képes, ami már jócskán belecsúszik a szuperautó kategóriába.

Genovation GXE elektromos motorral hajtott szuperautó

A gyártó 3 másodperc alatti gyorsulást ígér 0-100 km/h között, amivel fej-fej mellé kerül a Tesla Model S és a Genovation GXE. Független gyorsulási teszt eredmény sajnos még nem érkezett, de ígéretesnek tűnnek az előzetes számok. A kimagasló teljesítményhez szükséges energiát egy 5 akkumulátorból álló, összesen 61,6 kWh teljesítményű telep biztosítja, ami a gyártó szerint nagyjából 280 km-ként igényel újratöltést átlagos közlekedés mellett. 

Genovation GXE, a 800 lóerős elektromos autó

A Genovation összesen 75 db GXE-t tervez legyártani, amelyek ára 750.000 dollártól, azaz közel 200.000.000 forinttól indul, ami még nem tartalmazza a donor autót. Ez elsőre rendkívül meredeknek tűnhet, de ha az ember ilyen teljesítményre vágyik egy elektromos autótól, annak bizony itt a GXE, vagy meg kell tennie a már millió dollár pluszos Rimac Concept-One modellhez vezető lépést.

Várhatóan 2019-ben kezdi meg a Genovation a GXE forgalmazását és a befolyó pénzből egy olcsóbb G2-es modell fejlesztését tervezi.

Forrás:

Ajánlott cikkeink: