Létrehozva: 2018-06-01 16:14:29

Túl gyors lesz az új Jaguar I-Pace SVR a tapasztalatlan sofőröknek?

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Még a Jaguar termékigazgatója, Hanno Kirner is túl gyorsnak ítélte meg az I-Pace SVR-t


 

A vezető mérnök úgy nyilatkozott, hogy a hipotetikus Jaguar I-Pace SVR azonnali nyomaték és erő fröccse veszélyes lehet azok számára, akik nem gyakorlottak ekkora erő fékentartásában. Miközben Kirner befejezte az egyébként is nagy sikernek örvendő SUV nagyteljesítményű verziójának konfirmálását, egyértelművé tette azt is, hogy bizony ez a project van éppen az asztalán.

Kiderült az is, hogy az I-Pace SVR 0-ról 100 km/h sebességre mindösszesen 1.8 másodperc alatt gyorsul fel, ami egy nagyon komoly teljesítmény, de a mérnökök szeretnének sok figyelmet fordítani a kezelhetőségre is a bivaly erő mellett. A Tesla egyébként már régóta rukkol elő elektromos hiperautókkal, gondoljunk csak a Model S-re és a Model X-re, illetve a 2020-as Tesla Roadster gyorsulása már 1.9 másodperces lesz.

2018 Jaguar I-Pace havas környezetben pályateszten

A tervező mérnökök szerint a potenciális tervek szerint az I-Pace SVR teljesítményét és erejét képes lesz személyre szabottan redukálni az elektromos rendszer. Amíg a tulajdonos nem vesz részt a megfelelő vezetéstechnikai oktatásokon, használhatja járművét épeszű határok között is. Bár a Jaguárnak egyelőre nincs még ehhez hasonló modellje, mindenképpen a tervek szerves részét képezi ez az elgondolás.

Kirner először márciusban taglalta az I-Pace egy nagyteljesítményű verzi ójának kérdését. Ekkor hozzátette, hogy a nagyteljesítmény mellett lehetséges, hogy érkezik egy off-road és egy „luxusabb” verzió is az I-Pace-ből.

„Valószínűleg több vonal is van, amin elindulhatunk – mondta nagyon sejtelmesen – De egészen biztosan van hely egy, vagy több nagyteljesítményű elektromos modell számára is”

2018 Jaguar I-Pace menetközben fényképezve

John Edwards, a Jaguar és a Land Rover vezető tervezője, aki a modellek személyre szabásával és teljesítmény növelésével foglalkozik, szintén elhintette korábban, hogy a Jaguar egy teljes palettányi nagyteljesítményű elektromos autóval készül, remélem ezek a fél információk valóra is válnak egytől egyig.

A Brit luxusgyártó a jelenlegi állás szerint az I-Pace széleskörű változtatásait és különféle verzióit előrébb veszi a fontossági sorrendben, mint a Formula E open wheel elektromos autó futamait. Főleg azért, mert az I-Pace-t is szeretnék versenyeztetni.

Forrás:

Ajánlott cikkek: