Létrehozva: 2019-03-08 09:31:17

Top 8 elektromos autó 2019-ben

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Ezeket a villanyautókat érdemes megvenni, ha fontos a hatótáv és a minőség


Mivel Magyarországon is egyre népszerűbbek az elektromos autók, így érdemes megnézni, milyen modellekből lehet válogatni 2019-ben. A cikkben olyan típusok szerepelnek, melyek itthon megvásárolhatók, a nyolc felsorolt modell nagy részére az állami támogatás is igénybe vehető. A felsorolásban fontos szempont volt az ár és a hatótáv is, de egy adag szubjektív vélemény is alakított a rangsoron. A hatótáv adatok a WLTP-mérési szisztéma szerintiek, ám ezeket is óvatosan kell kezelni, hiszen egy villanyautóval megtehető táv függ a használattól, a terheléstől és az évszaktól is többek közt. Az árak a cikk megjelenésekor feltüntetett listaárakat tartalmazzák.

8. BMW i3

A bajorok villanyautója 2013 óta van gyártásban, az évek során fontos szerepet töltött be az i3 a BMW kínálatában. Ez az egyetlen hétköznapi használatra is alkalmas, teljesen elektromos modell a kínálatban, ráadásul nem is teljesít rosszul az eladások tekintetében. A 33 kilowattórás akkucsomaggal szerelt kivitel 170 lóerős teljesítménnyel rendelkezik, mellyel a hatótávolsága nagyjából 235 kilométer. Alapára 13 millió forint, mely a másfél milliós állami támogatással 11,5 millióra jön ki. Kérhető még 42,2 kilowattórás akkupakkal is, mellyel hatótávja 285 kilométer körül alakul.

2018-as BMW i3 oldalról

7. Volkswagen e-Golf

A Golf egy olyan klasszikus modell, melynek pozícióját nem lehet megkérdőjelezni az autópiacon. Valószínűleg ezért tartotta fontosnak a Volkswagen, hogy tisztán elektromos kivitelben is elérhető legyen azon vásárlók számára, akiknek fontos a nulla helyi emisszió a közlekedés során. A 136 lóerős villanymotor egy 35,8 kilowattórás akkucsomaggal dolgozik együtt, mely 300 kilométeres hatótávot eredményez. A 2017 óta létező e-Golf alapára 12,5 millió forint, mely szintén mérsékelhető az állami támogatás igénybevételével.

2018-as Volkswagen e-Golf oldalról

6. Nissan Leaf

Nincsen elektromos autós toplista Nissan Leaf nélkül, hiszen a japánok ezzel a modellel úttörő szerepet töltöttek be a villanyautók elterjedésében. A Leafben működő technológia már igencsak fejlettnek mondható, ráadásul autóként is kiválóan használható a maga 435 literes csomagterével. Az alapkivitelben egy 40 kilowattórás akkucsomag kapott helyet, mely nagyjából 285 kilométeres hatótávot biztosít. Az alapár valamivel 11 millió felett van, mely állami támogatással 9,8 millió forintra jön ki, ez pedig a képességeinek tudatában jónak nevezhető. Mivel meghosszabbították a limitált kiadású e+ 3.Zero kivitel gyártását, így ez a verzió is elérhető, ráadásul ebben 62 kilowattórás az akkutelep. A 218 lovas erősebb kivitel 12,8 millió körül jön ki az állami támogatással számolva.

2019-es Nissan Leaf oldalról

5. Renault Zoe

A franciák cukisága felfrissülve érkezett a piacra, ár-érték aránya pedig városi közlekedéskor a legjobb. Kompakt méreteinek köszönhetően könnyen manőverezhető, a 41 kilowattórás akkucsomagnak köszönhetően pedig 260 kilométert is meg lehet tenni vele egy feltöltéssel. A Zoe alapára 10 millióról indul, mely állami támogatással még kedvezőbb lehet.

2018-as Renault Zoe elölről

4. Hyundai Kona Electric

A Kia e-Niro testvérmodelljének tekinthető elektromos Kona 2018-ban robbant be a köztudatba, formaterve pedig kifejezetten jövőbemutató a koreai márka szempontjából. A 39 kilowattórás akksival ellátott belépőmodell elektromotorja 136 lóerőt teljesít, hatótávja pedig 290 kilométer körül alakul. A kezdőár 11,7 millió forint, a 64 kilowattórás kivitellel pedig akár 450 kilométer is megtehető.

2018-as Hyundai Kona Electric elölről

3. Jaguar I-Pace

Nehéz lenne elmenni a 2019-es Év Autója választás győztese mellett, mely egy újabb szintre emelte az elektromos autózást. A brit márka SUV modellje ütős formatervet kapott, a 90 kilowattórás akkucsomagnak köszönhetően pedig 480 kilométer megtételére képes egy feltöltéssel. Állami támogatás nem vehető igénybe a 26,7 milliós alapárú modellhez, a Jaguar viszont prémium minőségű terméket ad ezen az áron. A 656 literes csomagtartóval rendelkező I-Pace már a kompromisszumok nélküli villanyautózást kínálja, ez pedig nagy értéknek mondható.

2019-es Jaguar I-Pace oldalról

2. Tesla Model S

Elon Musk és csapata kétségkívül uralja az elektromos piacot többek közt Amerikában is, hiszen teljesítményben, gyorsulásban és hatótávban egyaránt jóval megelőzte a korát. A Magyar Autókereskedőház Zrt. közreműködésével Magyarországon is zökkenőmentesen megvásárolhatók a Tesla modellek, egy 100 kilowattórás akkuval ellátott, közepes felszereltségű Model S-hez már bruttó 91 890 euróért (29 millió) hozzá lehet jutni (az ár névre írva értendő).

2018-as Tesla Model S oldalról

1. Tesla Model 3

A MAH Zrt. adatai szerint a 2019-es Tesla eladásokat a Model 3 vitte el, az amerikai vállalat új üdvöskéje pedig nem véletlenül népszerű világszerte. Az önvezető funkcióval, összkerékhajtással és extrákkal gazdagon ellátott, 500 kilométer feletti hatótávú Model 3-ak bruttó 69 500 euróért (22 millió forint) érhetők el a Magyar Autókereskedőház Zrt.-n keresztül.

2018-as Tesla Model 3-ak hátulról

Forrás:

Ajánlott cikkek: