Létrehozva: 2022-05-19 13:43:04

Több mint 1400 lóerővel érkezik a Bentley első villanyautója

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A modell karosszériája a hírek szerint az EXP 100 GT koncepciót fogja alapul venni.


A Bentley izgalmas részleteket osztott meg első tisztán elektromos autójának teljesítményével kapcsolatban. Adrian Hallmark, a brit gyártó vezérigazgatója elmondta, a cég villanyautója 1420 lóerős lesz, és mindössze 1,5 másodperc alatt futja majd a 0-100-as sprintet.

Bár az ilyen teljesítmény sokkal inkább jellemző a Bugatti, mint a Bentley autóira, Hallmark szerint nem ezeknek köszönhetően lesz igazán kelendő az elektromos autó.

Bentley EXP 100 GT oldalrólAz ügyvezető szerint nem a brutális gyorsulás adja majd a modell karakterét, hanem az igény szerinti hatalmas nyomatéknak köszönhető könnyed előzések. Hallmark elmondta, a legtöbb autós jobban élvezi a nagyobb, 50-100 kilométer/órás tempóról történő kigyorsításokat, ezért a Bentley villanyautója ezen a területen fog igazán brillírozni.

Hallmark azt is hozzátette, az ügyfelek választhatnak majd egy lassabb kivitelt is, ami 2,7 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra. Ugyanis a szakember szerint problémát jelenthet, hogy az autóban ülők számára a gyorsulás kényelmetlen, émelyítő érzést eredményezhet.

Bentley EXP 100 GT hátulról, nyitott ajtókkal Bár a karosszériára vonatkozóan nem árultak el részleteket, Hallmark kifejtette, hogy a dizájn a Bentley jelenlegi formatervezési irányelveinek frissített változata lesz anélkül, hogy az elektromos járművekre jellemző trendeket követné. A hírek szerint az alapot a 2019-ben bemutatott EXP 100 GT koncepció jelentheti, vagyis a villanyhajtású Bentley egy luxus nagy túraautó lehet.

Bentley EXP 100 GT szembőlA brit cég első elektromos autója az Audi által kifejlesztett PPE platformra fog épülni, a gyártás pedig a tervek szerint 2025-ben kezdődik majd.

Weboldalunkon is elérhetőek a Bentley modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

InsideEVs