Létrehozva: 2019-02-12 13:15:44

Szedánjait is villanyosítaná a Jaguar!

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A Jaguar Land Rover vezetők lényeges döntés előtt állnak, hiszen az elektromos I-Pace önmagában jobb értékesítési adatokat produkált a 2018-as évben, mint az XE és XF modellek együttesen


Zűrös egy év volt a tavalyi a Jaguar Land Rover számára, és ki gondolta volna, hogy a 2017-es évhez képest, – amikor is rekordot döntöttek eladásaikkal – még valami sokkal rosszabb is bekövetkezhet?!

Jaguar XE és XF modell egybeolvasztva

Sok minden történik a Jaguar háza táján, ugyanis legfrissebb, ráncfelvarrott modelljeik bemutatására csupán 1-2 hónapot kell még várni, emellett felmerült egy új stratégia alapján való munkavégzés, melyet 2023-ra meg is kívánnak valósítani. Ennek hátterében a nem túl kimagasló 2018-as évi eladási statisztikák állnak, így hát az indiai Tata Motors fontolóra vette a Jaguar XE és XF modellek egyesítését, egybeolvasztását. Tekintve, hogy az I-Pace eladásai 2018 novemberében túlszárnyalták az említett típusokét, a vállalat innentől nagyrészt elektromos és/vagy plug-in hibrid modellekkel tervez előrukkolni.

tisztán elektromos Jaguar XJ 2019

A Jaguar Land Rover főnöke, Ralf Speth a közelmúltban elmondta a sajtónak, hogy az XE, XF és XJ modellek jelenlegi, alacsony értékesítése egyáltalában nem kényszeríti a vállalatot arra, hogy kivonuljon a szedán kivitelek piacáról, itt nagyrészt a hajtásláncok és padlólemezek megreformálására van szükség. Az alacsony károsanyag-kibocsátású járművekre szükség lesz ahhoz, hogy a gyártó tartani tudja magát az éppen aktuális emissziós szabályozásokhoz. Ennélfogva a Jaguar XJ következő generációja várhatóan egy tisztán elektromos kivitel lesz, legalábbis a teljes mértékben újjászületett modell bemutatása, melyet az XJ ötvenedik évfordulójára időzítettek a tavalyi évben, erre tett utalást.

Az Európai Bizottság a közelmúltban bejelentette, hogy az EU-ban bejegyzett új autók átlagos szén-dioxid-kibocsátása 2025-ben 15% -kal, 2030-ban pedig 37,5% -kal kell alacsonyabb legyen a 2021-ben érvényes kibocsátási határértékekhez hasonlítva.

következő generációs Jaguar XJ tisztán elektromos tanulmány

A JLR vállalati és stratégiai ügyvezető igazgatója, Hanno Kirner 2018-ban magánszemináriumot tartott a vállalat jövőbeli villamosítási stratégiájáról: az ottlevőkkel ismertette az új MLA alumínium platformot, mely egyaránt használható belső égésű motorral szerelt, plug-in hibrid vagy teljesen elektromos járművek építésére. A vállalat által legyártott járművek túlnyomó része ezzel az architektúrával lesz elkészítve 2025-re.

Forrás:

Ajánlott cikkek: