Létrehozva: 2017-03-08 11:57:00

Svéd havon tesztelték az i8 Spydert

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Csak azért mert lenyitható tetejű, attól még nem fog mentesülni a téli tesztek alól. Lencsevégre kapták a BMW i8 Spyder 2018-at, amint a hóban játszadozik.


Az álcázott prototípust Svédország havas tájain sikerült a kémfotósoknak megörökíteni. Ugyan sok újdonságot nem árul el a szemlélőnek a jól elfedett karosszériának köszönhetően, de annyit sikerült kiszűrni, hogy a modell tetejének van egy kis része, ami valószínűleg könnyedén eltávolítható. Régóta vártam már, hogy az i8 kapható legyen elektromosan lenyíló tetővel, ám a pletykák szerint, eddig mérnöki kudarcok hátráltatták a fejlesztést, mivel nem tudtak kellő merevséget biztosítani a szénszálas erősítéssel ellátott műanyag karosszériának. Egyelőre az sem világos még, hogy az ajtók felfelé fognak-e nyílni, vagy normál módon lehet beülni majd a hybridbe. 

 BMW i8 Spyder 2018

Ebben az évben a BMW i8 várhatóan facelift-en fog átesni, kisebb dizájnnal kapcsolatos változtatások mellett. De akármennyire is éles szemmel próbálom nézni ezeket a kémfotókat, a frissítések nem igazán vehetőek ki.

Az i8 kapni fog ezen kívül továbbfejlesztett, 10 kW/órás akkumulátorokat, amik a számítások szerint plusz 25 km-t adnak hozzá az autó hatótávolságához. Az autó teljesítménye 372 lóerőre is ugorhat a jelentések szerint. Jelenleg az i8 hajtása egy 1,5 literes turbomotorral és két elektromos egységgel van kombinálva, ami 357 lóerő leadására képes, 570 Nm nyomaték mellett.

BMW i8 Spyder 2018

A BMW tavaly erősítette meg, hogy az új i8 Spyder 2018-ban válik majd elérhetővé.

 

Forrás:

Ajánlott cikkeink: