Létrehozva: 2017-03-06 11:38:00

Svájcban debütál a négyajtós Mercedes AMG GT

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az Affalterbach-ban szárnyra kelt pletykák igaznak tűnnek, ugyanis a négyajtós Mercedes-AMG GT elég szépen fest a nemrég nyilvánosságra került vázlatokon. A koncepció valószínűleg a Genfi Autószalonon lesz élőben megtekinthető, a jövő héten.


A Mercedeshez híven, a vázlatokon szemügyre vehető autó megőrizte elegáns kupé tetővonalát és a karcsú hátsó lámpákat. A hátsó diffúzor közepén elhelyezkedő kipufogó is figyelemre méltóan egyedire sikerült. A koncepció autó kerekei egy kissé eltúlzottnak tűnhetnek, de nem lennék meglepve, ha a valóságban is ekkora pacskerokat kapna a GT. Kilincseket nem lehet felfedezni az autón, amiből arra lehet következtetni, hogy elektromos zárakkal lesz felszerelve a GT négy ajtaja.

A kupé pontos számadatai nem ismertek még, annyi viszont bizonyos, hogy a Porsche Panamera egyik legkomolyabb vetélytársa lesz, a többi négyajtós fastback mellett. Választható lesz a "gyengébb" twin-turbós, 4.0 literes V8-as blokkal, ami 456 lóerő leadására lesz képes, egészen az 577 lóerős AMG GT R-ben (lejjebb) már megtalálható motorral. És hogy igazodjanak a Panamera motorpalettájához, kérhető még az AMG twin-turbós, 3.0 literes V6-os erőforrásával is.

Mercedes AMG GT-R

Kíváncsian várom, hogy bemutatásra kerüljön a koncepció, legfőképp azért, hogy még átfogóbb képet kaphassak arról a teljesítményről, amit a márka tartogat a világ számára.

Forrás:

Ajánlott cikkeink: