Létrehozva: 2019-07-23 09:58:03

Riválist állítanának a BMW X7 modellnek a svédek

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A Volvo többek közt egy új, nagyméretű SUV bevezetését is fontolgatja.


 

Egyre bővül a hobbiterepjárók szegmense, felfele és lefele egyaránt nyitnak a méretet tekintve az autógyártók. A nemrégiben bemutatott, vadonatúj BMW X7 a vállalat SUV kínálatának csúcsát jelenti. Ezzel szeretné felvenni a versenyt a Volvo is, hiszen fontolóra vették, hogy az XC90-nél egy mérettel nagyobb járművet dobjanak piacra. Ezt a megfontolást a Volvo vezetője, Hakan Samuelsson is megerősítette.

2019-es BMW X7 SUV elölről

„Nem zárjuk ki a kínálat bővítésének lehetőségét, főleg az olyan szegmensekben, mint az SUV modellek piaca. Sőt, éppen fontolgatjuk a lehetőségeinket egy esetleges új modell bevezetésével kapcsolatban. Ez a jármű akár nagyobb, akár kisebb is lehet, de mindenképpen a hobbiterepjárók mezőnyére gondolunk. Tartogatunk meglepetéseket még” - mondta Samuelsson.

A kisméretű SUV a BMW X1 ellenfeleként ringbe szálló XC40 alá érkezne, mely már inkább a crossover kategóriába tartozna. Erről korábban is voltak hírek, szintén a gyártó vezetőjétől érkezett információk alapján. Amolyan „soha ne mondd, hogy soha” alapon még az is lehet, hogy tényleg megcsinálják az XC40 kistestvérét.

2019-es Volvo XC90 SUV elölről

Az is felmerült, hogy villanyos hajtást kap a 40-es széria alatti szekció, melyhez egy új infrastruktúrát is fejlesztenének.

„Akinek elektromos autója van, annak egy olyan koncepcióra van szüksége, mely lehetővé teszi a zökkenőmentes autótöltést számára” – kommentálta Samuelsson.

A V40 utódjaként egy kisebb crossover bevezetésén is gondolkoznak, mely már nem az Audi A3, BMW 1-es és a Mercedes A-osztály riválisa lenne ferdehátúként. Ezeket a terveket feltehetően gondos kutatómunkára alapozzák, hiszen a piaci igények folyamatosan változnak. Az a gyártó, mely nem követi a trendeket könnyen egy olyan modellpalettával rendelkezhet, melyet nem sokan preferálnak a modernebb, SUV-szerű járműveket kínáló márkákkal szemben.

Magyarországon is jól látszik, hogy a legdinamikusabban fejlődő piac az SUV járművek kategóriája. Itthon is ezekből adnak el a legtöbbet, melynek abszolút vezetője a Suzuki Vitara.

A Volvo XC40 kapcsán pedig itt egy érdekes videó, mely egy teszten mutatja be a hobbiterepjárót.

Forrás:

Ajánlott cikkek: