Létrehozva: 2021-10-14 10:00:33

Retró hangulattal és dízelmotorral érkezik az Alfa Romeo Stelvio GT Junior

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A klasszikus GT 1300 Junior a SUV köntösben tér vissza.


Mivel az Alfa Romeo palettáján jelenleg mindössze két modell található, a kínálat felpezsdítésének egyetlen módját a különleges kiadású autók jelentik. Az extrém formavilágú Giulia GTA/GTAm, a szedánból és a Stelivióból kínált 6C Villa d’Este után a legújabb az SUV alapján készült GT Junior, amely a GT 1300 Junior szellemiségét idézi. 

A modell az Alfa 1965 és 1977 között értékesített, belépőszintű kupéja előtt tiszteleg. Meglepő módon nem a 2,0 literes, 280 lóerős benzines, hanem a 2,2 literes dízelmotort kapta, amely 210 lóerőt és 430 newtonmétert teljesít. Ezt egy nyolcsebességes automata váltó juttatja el mind a négy kerékre. 

A Stelvio feltűnő Ochre fényezése révén megjelenésében is az ihletet jelentő modellt idézi. Az SUV a Veloce felszereltségi csomaggal érkezik, az ülések fejtámláján hímzett „GT Junior” emblémákat találunk, míg a műszerfal tetején a klasszikus sportkocsi sziluettje is megjelenik.

Alfa Romeo Stelvio GT Junior szemből

Alfa Romeo Stelvio GT Junior hátulról, menet közben

Hazai piacán, Olaszországban az Alfa Romeo Stelvio GT Junior 72 750 euróba (aktuális árfolyamon átváltva 26,2 millió forintba) kerül, ami 6550 euróval (2,36 millió forinttal) drágább, mint az alapjául szolgáló Veloce dízel kivitel. A „felárért” cserébe az alapfelszereltséget jelentő elektromos csomagtérajtón, első parkolószenzorokon, alumínium lökhárítón és a LED-es ködlámpán túl csupán egy különleges fényezést és néhány hímzett emblémát kapunk. 

Sokkal fontosabb azonban, hogy az Alfa Romeo tervei között szerepel, hogy a jövő évtől kezdődően 2026-ig minden évben egy új modellt fognak piacra dobni. Elsőként 2022-ben a Tonale kompakt crossover érkezik, majd 2023-ban a Brennero szubkompakt crossover. 

GT Junior hímzés

Weboldalunkon is elérhetőek az Alfa Romeo modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Motor1

 

Ajánlott cikkek: