Létrehozva: 2018-09-12 22:49:51

Radikálisabb kinézetet kapnak a Mercedes elektromos autói

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A jövőben sokkal világosabban megkülönböztethetőek lesznek a Mercedes-Benz elektromos autói a többi modelltől, mint a nemrégiben bemutatott EQC SUV.


Az EQC a német gyártó első teljesen elektromos autója, mely egyike annak a 10 tervezett modellnek, melyek 2022-ig kerülnek bemutatásra. Ezek az új modellek egyébként a Mercedes új EQ egységének égisze alatt kerülnek piacra, a lágy hibrid és konnektoros hibrid verziókkal karöltve.

Az autógyártók többségénél az elektromos gépek jelentősen különböznek benzines, vagy dízel társaiktól. A Mercedes ezzel szemben eddig óvatos technikát választott.

„Az EQC és a hasonló méretű GLC közti hasonlóság jól látható, a jövő elektromos modelljeit viszont szeretnénk észrevehetően megkülönböztetni” - mondta Heinermann. „Szándékosan választottuk az átmenetet, nem akartunk egyből fejest ugrani a mély vízbe.”

A tervekkel kapcsolatban a Hartmut Sinkwitz, a Mercedes belső tervezője a következőket tette hozzá:

„Úgy éreztük, hogy ez a megfelelő mennyiségű forradalmi újítás az autóval kapcsolatban. A többi EQ modell már más formát fog ölni. Kiindulópontnak kiváló a mostani állapot.”

Az egyik dizájnelem, ami biztosan marad, az első hűtőrács – annak ellenére, hogy a belső égésű motoros autókkal ellentétben, az elektromos autóknak nincs szükségük ilyenfajta hűtésre. Robert Lesnik, a német gyár külső tervezője az alábbiakat mondta:

„A rács nagyon fontos, máskülönben nem lenne arca az autónak. Minden EQ modell elejére kell egy jellegzetes forma. Vannak olyan gyártók, akik kísérleteznek a rács nélküli megoldásokkal, mivel nekik nincs 130 évnyi történelem a hátuk mögött. Mi ezt nem engedhetjük meg magunknak.”

Az EQ modellek tágabb értelemben vett dizájnelemeivel kapcsolatban hozzátette:

„Szükségünk van egy kis időre a pontos tervezéshez, Ezt követően látható lesz egy jól felismerhető irányvonal.”

Forrás:

Ajánlott cikkek: