Létrehozva: 2021-08-12 10:32:29

Nagyobb vesét kapott a ráncfelvarrás során a BMW iX3

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az apróbb vizuális változások mellett alapfelszereltség lett az M Sport csomag.


A tisztán elektromos iX3 kicsit több mint 2 éve van a piacon, de a BMW máris a zéró helyi emissziós crossover ráncfelvarrásán dolgozik. Ennek célja pedig nem más, mint hogy a villanyos X3 megjelenése is illeszkedjen a benzines és dízel verziók facelift utáni arculatához. 

A legszembetűnőbb változást az jelenti, hogy a BMW dizájnerei úgy döntöttek, egy kicsit megnövelik a vesék méretét, ám közel sem olyan extrém mértékben, mint néhány jelenlegi bajor modell esetében. A faceliftes iX3-hoz az alapfelszereltség részeként jár az M Sport csomag. Nem feltűnő, de az első fényszórók 10 milliméterrel vékonyabbak lettek, és gyárilag adaptív mátrix LED, opcionálisan pedig lézer technológiával is kérhetők. A külső módosítások közé tartozik még a LED-es hátsó lámpa, amely új vizuális megjelenést kapott. 

A frissített iX3 utasterében egy 12,3 hüvelykes, teljesen digitális műszeregység kijelzője található a sofőr előtt, valamint egy átdolgozott infotainment rendszerrel találkozunk, azonos méretű érintőképernyővel. A BMW változtatásokat hajtott végre a középkonzolon a fokozatválasztó kar és néhány kapcsoló átalakításával.

tisztán elektromos BMW iX3 szemből

tisztán elektromos BMW iX3 hátulról

 

A felszín alatt azonban nem történt változás, mivel az elektromos crossoverben továbbra is egyetlen, a hátsó tengelyhez kapcsolt villanymotor dolgozik, amely 286 lóerőt és 400 newtonméter forgatónyomatékot teljesít. Az összkerékhajtásnak köszönhetően az iX3-nak mindössze 6,8 másodperc szükséges a 0-100-as sprint teljesítéséhez, míg az autó végsebességét 180 kilométer/órában limitálták. Emellett a 80 kilowattórás akkumulátorcsomag 460 kilométeres hatótáv megtételére elegendő energiát biztosít. 

A BMW először szeptemberben, a 2021-es Müncheni Nemzetközi Autószalonon mutatja meg a nagyközönségnek a ráncfelvarrott villanyos crossovert. 

BMW iX3 utastere

Weboldalunkon is elérhetőek a BMW modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Motor1

 

Ajánlott cikkek: