Létrehozva: 2022-06-16 15:48:29

Musk: a Tesla semmit sem ér az önvezetés nélkül

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az amerikai cég vezérigazgatója újabb merész kijelentéseket tett.


Elon Musk a Tesla Owners Silicon Valley nevű YouTube-csatornának adott friss interjújában arról beszélt, mennyire fontosnak tartja a cég szempontjából az FSD programot, amely az autók önvezető képességéért felel majd.

Elmondta, a cég legfőbb célkitűzése az önvezetés problémájának megoldása. Meglátása szerint ez jelenti a különbséget aközött, hogy a vállalat nagyon sok pénzt, vagy semmit sem ér.

Musk kijelentése érthető, ugyanis az önvezetésben, valamint a mesterséges intelligenciát (MI) használó robotokban is hatalmas gazdasági potenciál rejlik. Ráadásul mindkét terület már a kezdetektől fogva a cég programjának és ígéreteinek szerves részét képezi.

önvezető Tesla
Kép: Tesla

Az elmúlt öt év átlagát figyelembe véve a Tesla éves szinten 70 százalékos növekedést produkált az eladások tekintetében. A következő évekre visszafogottabb, 50 százalékos gyarapodás a cél.

Az amerikai elektromosautó-gyártó az elmúlt 11 negyedévet nyereséggel zárta. Emellett idén 12 milliárd dollár körül várható az adózott eredmény alakulása, miközben a cég 17 milliárdos készpénzállománnyal rendelkezik. A vállalat értékéhez hozzátartozik az öt gyár és a bennük található összes felszerelés is, valamint az a tény, hogy a Tesla adósságállományát mostanra lényegében sikerült nullára redukálni.

Tesla robot
Kép: Tesla

Musk nyilatkozataival kapcsolatban általában a legnagyobb problémát az jelenti, hogy vagy túlzottan szó szerint értelmezik őket, vagy megpróbálnak valamilyen mögöttes tartalmat belelátni a milliárdos szavaiba.

Hogy a Tesla semmit sem érne, barokkos túlzásnak tűnik. Az is tény, hogy jelen helyzetben egy vállalat értékét a befektetők határozzák meg, akik ha úgy érzik, a Teslának nem sikerül érdemi előrelépést elérnie az önvezetés kapcsán, könnyen a nullára eshet a cég részvényeinek értéke.

Weboldalunkon is elérhetőek a Tesla modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Villanyautósok