Létrehozva: 2017-10-05 15:04:00

Mitsubishi e-Evolution mesterséges intelligenciával

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

2 évvel a Lancer Evolution X után újra lehet egy Mistubishi modell, ami a nevet viselheti, ráadásul egy teljesen elektromos SUV alakjában


A Mitsubishi végre többet is meg fog mutatni az eddig csupán szóbeszéd szintjén létező e-Evolutionről, mindezt a Tokiói Autószalonra időzítve, 2017 októberének végén.

A közelmúltban tartott autószalonok tanulmányautóihoz hasonlóan egy alacsony, teljesen elektromos SUV várható a japánoktól. 3 motor fogja hajtani, abból egy az első-, kettő pedig a hátsó kerekeket. A Mitsubishi elmondta, hogy ezzel az autóval szeretnék megmutatni, milyen irányba tervezik vezetni a vállalatot, mind látványvilág, hajtáslánc, vagy éppen mesterséges intelligencia tekintetében – utóbbi már magában hordozza a lehetőségét, hogy magas fokú önvezetésre lesz képes az autó.

Mitsubishi e-Evolution tanulmányautó

Ugyan eddig semmilyen garancia nincs arra, hogy akár a gyártási fázisig eljutna a tanulmányautó, de a névválasztás azt sejteti, mégiscsak kezdeni akarnak vele valamit. Utoljára a Lancer Evolutionnél használták ezt a nevet, de abból az utolsó kiadás, a Lancer Evolution X Final Edition nem jutott el az európai kereskedésekhez. De ezek szerint van esély a modell újjászületésére, mint egy teljesen elektromos SUV.

A Mitsubishi annyit mondott még a tanulmányautóval kapcsolatban, hogy a márka zászlóshajója lenne, valamint nagyban használna kiterjesztett valóság-technológiát, hogy minél zökkenőmentesebben juttassa el az információt a vezetőhöz, miközben úton van.

Mitsubishi e-Evolution teljesen elektromos SUV

A 3 motoros összeállítás lehetővé teszi az összkerékhajtást és az aktív farolásgátló is már jellegéből adódóan beépítésre kerül.

A Mitsubishi nem épp a legjobb időket élte át az utóbbi időben. Ennek ékes példája volt a kultikus Lancer Evo megszüntetése, valamint, hogy a rá következő évben, 2016-ban felvásárolta a japán vállalatot a Renault-Nissan.

Nem mellesleg, igaz, már nem független márkaként, de idén ünnepli alapításának 100. születésnapját a Mitsubishi. A konceptautóval a Mitsubishi egy új fejezetet is szeretne a vállalat életében kezdeni, amivel visszatalálnak a növekedéshez és a fenntartható fejlődéshez.

Mitsubishi e-Evolution a Tokiói Autószalonon

Az elektromos SUV gondolata jó ötlet a Mitsubishitől, ami valóban újra növekedési pályára állíthatná, de ha megnézzük a Renault és a Nissan kínálatát, nem található náluk elektromos SUV, csak a Zoé a Renault-tól és a Leaf a Nissantól (hogy pontosabb legyek, ott a Twizy a Renault-nál, de az nem számítható autónak), de ezek közös alapra épültek.

A Tokiói Autószalonon mindenesetre többet is megtudhatunk majd!

Forrás:

Autocar

Ajánlott cikkeink: