Létrehozva: 2021-07-09 13:55:17

Megújult a Bentley Flying Spur, a brit márka második plug-in hibrid modellje

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

V8-as motor helyett ikerturbós V6-os, mely 536 lóerős teljesítménnyel és 40 kilométeres elektromos hatótávval rendelkezik.


Változtatásokat eszközölt Flying Spur plug-in hibrid modelljén a Bentley. A korábban alkalmazott V8-as motor helyett egy ikerturbós, 2,9 literes V6-os áll szolgálatba, mely az elektromos hajtóegységgel együtt 536 lóerős teljesítmény és 750 Nm nyomaték leadására képes. Az autó végsebessége 285 km/h, a 0-100 gyorsuláshoz pedig 4,1 másodpercre van szüksége.

Bentley Fly Spur

A Flying Spur a brit márka második konnektoros hibridje, a Bentayga után, amelyben hasonló hajtóegység dolgozik. Jelen állás szerint a Flying Spur több lóerővel és kisebb akkumulátorcsomaggal rendelkezik. A gyári adatok szerint az autó 40 kilométert tud megtenni tisztán elektromos üzemmódban, a teljesen lemerült akkumulátor 100 százalékos töltöttsége 2,5 órát vesz igénybe.

Bentley Fly Spur

A Flying Spur hibrid változatának köszönhetően behajthatnak majd olyan európai nagyvárosok központjába, ahonnan már most ki vannak tiltva, vagy a jövőben ki lesznek tiltva a kizárólag belső égésű motorral felszerelt járművek. Az alapkoncepció szerint, a károsanyag-kibocsátás megszüntetése érdekében, a belvárosokban kijelölt zónákban csak elektromos üzemmódban közlekedhetnének az autósok.

Ajánlott cikkek:

Forrás:

InsideEVs