Létrehozva: 2017-10-09 11:14:00

Megpiszkálták az Octavia RS-t

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A Skoda Octavia RS változatok lendülete tovább tarthat, főleg most, hogy az ABT az alapmodellhez képest 37%-os teljesítménynövekedést ért el


Az ABT alapvetően az Audi modelljeire specializálódott, ám néha a Volkswagen konszernen belül is elkalandozhatnak, így került a kezük közé ez a népszerű cseh kombi. A kiváló alapnak ígérkező, harmadik generációs, 230 lóerős Skoda Octavia RS-ből most egy 25 példányból álló kiadást mutattak be.

Skoda Octavia RS ABT

A Skoda kétliteres TFSI motorjának nyomatéka gyárilag 350 Nm. Ezzel a teljesítménnyel is dinamikusan mozgott az Octavia, ám az ABT a tuningkipufogó-rendszerével és chiptuningjával 315 lóerőt sajtolt ki a 450 Nm-es nyomaték mellett. A németek a dinamikai paraméterekről nem szóltak, de valószínűleg jobban teljesít a nemrég megújult Octavia RS legerősebb, 245 lóerős változatánál. Eközben az azonos alapra épülő testvérmodellek közül a Seat Leon Cupra R és a Volkswagen Golf R is már 310 lóerőnél jár, ám aki egy hatalmas beltérrel megáldott, erőteljes kombira vágyik, annak ez az autó javallott.

Skoda Octavia RS ABT

Az elsőkerék meghajtású jármű az ABT Sportsline keményebb rugóit és egyedi felfüggesztéselemeit kapta meg, amiknek hála 20 mm-rel közelebb került a földhöz, ezzel is növelve a kanyarsebességet. A pozitív összképhez még a 19 colos, Continental 225/35 R19-es gumival szerelt, matt fekete felnik és az ABT szőnyegkészlet tesz hozzá, nehogy elfeledjék az utasok, hogy nem egy mindennapi Skodában ülnek.

Skoda Octavia RS ABT

Forrás:

HVG

Ajánlott cikkeink: