Létrehozva: 2021-08-30 09:23:46

Még idén bemutathatják a BMW X8-at

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az új modell gyártása 2022-ben indulhat a dél-karolinai Spartanburgban.


A BMW azt tervezi, hogy még az idén bemutat egy új modellt, amelyet a cég dél-karolinai üzemében fognak gyártani – árulta el a CNBC-nek Oliver Zipse, a bajor vállalat vezérigazgatója. 

A Spartanburgban található gyárban készül a BMW X3, X4, X5, X6 és X7, valamint több, teljesítményorientált modell is. 

„Az év végén fogjuk bejelenteni egy újabb csúcsmodell érkezését. Ez nem egy már meglévő autó utódja lesz, hanem egy vadonatúj, kimondottan az amerikai piacra szánt modell, ami a világ többi részén is elérhető lesz” – nyilatkozta Zipse, aki ennél többet nem volt hajlandó elárulni az új autóról. 

Jelenleg a BMW a Startanburgban készülő autóinak 70 százalékát exportálja.

BMW crossoverek a gyártósoron

Az autóipari hírszerző ügynökség, az LMC Automotive arra számít, hogy a bajor cég új modellje egy crossover lesz, amelyet jövőre kezdenek el gyártani X8 néven. A jármű a három üléssorral rendelkező X7 alapjaira épülhet, de a várakozások szerint csak két sornyi ülés lesz benne. 

Zipse azt is kifejtette, hogy a BMW teljes mellszélességgel támogatja a Biden-adminisztráció célkitűzését, hogy 2030-ra az összes értékesített személyautó fele tisztán elektromos hajtással rendelkezzen. Ugyanakkor hozzátette, a jelenlegi töltési infrastruktúrával ezt nem lehet megvalósítani, ám az előttünk álló 10 évben még nagyon sok minden történhet, és a Biden által kitűzött infrastruktúra-fejlesztési terveknek köszönhetően jó esély van rá, hogy az elektromosautó-eladások nagyon közel kerüljenek az amerikai elnök által megjelölt szinthez. 

BMW gyártósor Spartanburgban

Weboldalunkon is elérhetőek a BMW modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

CNBC

 

Ajánlott cikkek: