Létrehozva: 2021-11-16 12:53:29

Már a Nürburgringen tesztelik az új 7-es BMW-t – VIDEÓ

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.
A hatalmas vesék mellett az osztott fényszóró is hozzájárul a megosztó megjelenéshez.

Egyre élesebb a verseny a luxusszedánok szegmensében: az új Mercedes-Benz S-osztály után bemutatkozott a ráncfelvarrott Audi A8-as, valamint a Lexus LS is átesett egy modellfrissítésen.   

Természetesen a BMW-nél sem tétlenkednek. A 2023-ban érkező új 7-es szériát már javában tesztelik, hogy minden lehetséges problémát kiszűrjenek, mielőtt a modell gyártásba kerülne 2022 júliusában, ám a riválisokkal ellentétben a G70-es kódnevű autó kimondottan forradalminak ígérkezik. 

A Nürburgringen most lencsevégre kapott prototípuson jól látható a sokat vitatott osztott fényszóró-kialakítás – felül egy vékony LED-es csík látja el a nappali menetfény funkcióját, a hagyományos fényszóró pedig a gépháztető vonala alatt kapott helyet. 

Nem a bajor gyártó lenne az első, amelyik ezzel a szokatlan fényszóró-elrendezéssel próbálkozik. Ez a megoldás többek közt a 2013-as Citroën C4 Picassón is megjelent, azóta pedig több modellen is alkalmaztak hasonló kialakítást. Az új fényszórót először november végén, a BMW XM plug-in hibrid SUV bemutatóján láthatjuk majd élőben is. 

Emellett az új 7-es széria is megkapja a jelentős méretű veséket, akárcsak az M3, M4, i4 és iX, és a jelenlegi trendeknek megfelelően a kilincseket az ajtó síkjába süllyesztették.

Nemcsak az autó külsejét illetően, de az utastérben is jelentős átalakulás várható. A 7-es széria a BMW legújabb iDrive 8 operációs rendszerét kapja, és az egymás mellett elhelyezett képernyőket egyetlen, enyhén ívelt foglalatban helyezik el.

Weboldalunkon is elérhetőek a BMW modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

BMW BLOG

 

Ajánlott cikkek: