Létrehozva: 2019-11-15 12:15:22

Mach-E néven érkezik a Ford Mustang elektromos SUV-ja

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A vasárnapi bemutató után már előrendelhető lesz Európában is!


A Ford Mustang Mach-E elektromos SUV-ját vasárnap, a Los Angeles-i autókiállítás előtt mutatják be. A nagyteljesítményű Tesla Model Y riválisának szánt Mustang Mach-E nevét ma erősítették meg hivatalosan. A járművet korábban „Mustang ihletésűnek” nevezték, de nevet nem kapott.

A lépés azt sugallja, hogy a Ford azt tervezi, hogy a Mustang névtábláját más modelleken is alkalmazni fogja, kihasználva örökségét az amerikai piacon, miközben autoritást ad a kritikus kínai térségben. A jelenlegi Mustang értékesítése Európában szép számokat produkál.

A Ford azt is bejelentette, hogy azonnal a debütálás után már előrendelhető lesz a Mach-E-hez az Egyesült Államokban és Európában is, az első vásárlók egy nagyon speciális First Edition modellt kapnak majd. A teljes árképzést azonban még nem tették közzé.

Ford Mustang Mach-E emblémája

A Mustang Mach-E szállítása várhatóan 2020-ban kezdődik, ami azt sugallja, hogy a Los Angelesben bemutatásra kerülő modell már gyártási lesz, nem koncepció. Házon belül hatalmas viták folytak a név miatt, először Mach 1-re akarták keresztelni, de ennek jogi akadálya volt.

Ez az első Ford, amelyet az egyedi méretű új platformra építettek, ennek köszönhetően mind a hátsó, mind a négykerék-meghajtás elérhetővé válik. Ez szerves alapját képezi a széleskörű villamosítási tervnek, amely szerint minden új modell hibrid, plug-in hibrid vagy teljesen elektromos verzióban is elérhető lesz.

A Mach-E vázlata oldalról és a bemutató dátuma

Az egyetlen műszaki részlet, amelyet a Ford hivatalosan felfedett, az autó tartománya. Állítólag 595 km megtételére lesz képes egyetlen feltöltéssel. Ez jóval több a Tesla Model X  564 km-énél, illetve a Jaguar I-Pace 470 km-es hatótávjánál. Várható egy olcsóbb változat is, amely kevesebb akkumulátor kapacitással rendelkezik.

A Ford legújabb modelljeihez hasonlóan ez is egy globális piacra tervezett jármű lesz, kevés változtatással a régiók között. Az Egyesült Királyságban történő szállítások várhatóan 2020 végén kezdődnek.

Ez nem az egyetlen EV a Ford terméktervében, mivel a michigan-i gyártó egy olcsóbb elektromos crossoveren is dolgozik, amely a CX430 kódnévre hallgat és a legújabb Focus platformra fog épülni és a Kuga vonalait veszi át.

Forrás:

Ajánlott cikkek: