Létrehozva: 2022-07-22 09:28:55

Lencsevégre kapták a Kia elektromos monstrumját

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.
A koreai márka elektromos SUV-ja 2023 végén érkezhet meg a kereskedésekbe.

A Kia komolyan veszi az elektromos átállást. A koreai márka sorra mutatja be a villanyhajtású modelleket, a hírek szerint a következő év végén érkezhet az EV9 elektromos SUV is. A CarSpyMedia csapata Németországban készített néhány felvételt az álruhás autóról.

A gyártó természetesen próbálja eltakarni a legfontosabb részleteket, hogy a bemutató előtt senki ne jusson túl sok információhoz. Szakavatott szemek azonban észrevehetnek némi hasonlóságot a közelmúltban bemutatott Niro EV-vel. A dizájnelemek átemelése nem véletlen, a Kia ezzel is szeretné hangsúlyozni a különbséget a tisztán elektromos és a belső égésű motorral hajtott modellek között.

Az elektromos hajtóegységgel kapcsolatban egyelőre pontos adatokat nem ismerünk, a Kia korábban mindenesetre azt mondta, az EV9 5 másodperc alatt teljesíti majd a 0-100 gyorsulást, az autó hatótávja pedig 500 kilométer felett lesz. A Kia elektromos SUV-ja várhatóan legkorábban 2023 végére érkezhet meg a kereskedésekbe.

A Kia EV9 koncepciót a 2021-es Los Angeles-i Autószalonon mutatta be a gyártó. A koreai márka honlapján ezekkel a mondatokkal vezetik be az új villanyautót:

„A motorháztetőbe épített napelem panellel és a fenntartható anyagokból készült belső térrel az EV9 ötvözi a merész SUV formavilágot az elektromos járművek tulajdonságaival. A felugró kormánykerékkel és a 27 hüvelykes ultraszéles kijelzővel az EV9 koncepció innovatív, határokat feszegető élményt kínál a vezetőnek.”

Weboldalunkon is elérhetőek a Kia modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

Forrás:

CarBuzz

Címkék: Kia