Létrehozva: 2017-05-24 10:17:00

Különleges kiadást kínál a Bentley a Continentalból

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az új, Continental 24 különleges kinézetet fog nyújtani a Continentalnak, amitől a nem éppen szokványos autó még inkább feltűnő jelleget kap


Majdnem 100 éves történelmének nagy részében, de különösen a második világháború után a Bentley elegáns, visszafogottan kinéző autókat készített. De eljött az ideje, hogy új szelek fújjanak, kell valaminek lennie, ami kiemelkedik a fekete Mercedesek és ezüst BMW-k tömegéből. És ez lett a Bentley Continental 24, az angol márka eddigi legmeghökkentőbb húzása a látványvilág terén.

Bentley Continental 24 speciális kiadás

Az új, élénk színek nem csak a szórakoztatást szolgálják, ugyanis ez a dongósárga kivitel az egyik új fokmérője a Continental GT3 versenyautóik színezésének. A Bentley az ABT-vel közösen (utóbbi egy tuningcég, akik alapvetően a VW-konszern autóira specializálódtak) átdolgozták a GT3 színeit a 2017-es 24 órás Nürburgringre.

Bentley Continental 24 speciális kiadás

Ha a sárga-fekete színkombináció esetleg nem tetszene, úgy lehetőséged van St. James Red-Black Crystal színekkel is kérni. Természetesen, ha ezek a nem éppen visszafogott színek nem nyernék el a tetszésed, még mindig fennáll a lehetősége, hogy egyszínű autót vásárolj a Bentley-től.

Masszív, 21-es kerekeken gurul, a felnik az autó színeivel harmonizálnak, sárga vagy vörös színűek, amik tökéletes kontrasztot adnak a fekete féknyergekhez és az ajtók színéhez.

Bentley Continental 24 speciális kiadás

A belső térben is igyekeztek minél több szénszálas anyagot felhasználni és hogy a luxust egy pillanatra se feledd el, gyémánt-steppelt Alcantara ülések gondoskodnak róla. Az ülések színe megint csak az autó külső színével harmonizál, a fejtámlákon a „Continental 24” emblémával.

A csicsás külső-belső persze mit sem érne, de ez minden díszítés ellenére egy Continental Supersport, a motorháztető alatt egy 6.0 literes duplaturbós W12-es motor lapul. És hogy nem csak a luxust, hanem teljesítményt is nyújt a Continental 24, arra bizonyíték, hogy 700 LE-s 1000 Nm-es nyomaték mellett, amit egy nyolcsebességes automataváltó továbbít mind a négy keréknek. Ez azt eredményezi, hogy még egy ilyen, több mint kéttonnás autónak se kell 3,4 másodpercnél több, hogy 0-ról 100 km/h-ra gyorsuljon, a végsebessége pedig 335 km/h.

Bentley Continental 24 speciális kiadás

Túl sokat nem lehet majd látni az utcákon a Continental 24-ből, ugyanis mindössze 24 darabot készítenek belőle. Ezt a 24 darabot is ráadásul mind itt, Európában kívánják értékesíteni, darabját 250 ezer euróért, vagyis átszámolva 77,5 millió forintért.

Forrás:

Ajánlott cikkeink: