Létrehozva: 2017-11-23 10:15:00

Kik veszik a Lexus RX-et?

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A Lexus RX kétség kívül az egyik legmegbízhatóbb SUV a piacon. Hamarosan érkezik egy nyújtott karosszériás változata is, így még népszerűbb lehet a világszerte.


A Lexus RX 1998-as megjelenésével egy olyan luxus-szabadidőautó jelent meg a világtérképen, amely egyesítette a személyautók kényelmét a kiváló vezethetőséggel, sőt, a második generációja a hibrid crossover fogalmát hozta be a köztudatba, amivel világszinten kiemelkedik versenytársai közül. Az Egyesült Államokban azóta is töretlen a modell népszerűsége, a tengerentúlon érte kapkodnak a leginkább a vásárlók.

Lexus RX

Az immáron negyedik generációjánál járó RX-et egy vizsgálatnak vetette alá a J.D.Power, melynek felmérése szerint tíz vásárlóból négy hölgy, az új vásárlók között ez az arány pedig 53 százalék. Sőt, a középkorú hölgy autósok körében ez a modell a legnépszerűbb. Érdekesség még, hogy a megkérdezettek nagy része a vételárat sorolta a szempontok legvégére, csak 6 százalékuk számára volt fontos a prémium szabadidőjármű ára. Sokan gondolkodás nélkül a legendássá vált megbízhatósága miatt döntenek az RX mellett, no meg az ár-érték aránya miatt. Az RX-ben még az a szép, hogy környezettudatosan is lehet vele közlekedni, az RX tulajdonosok több mint kétharmada, 64 százalék vallotta azt, hogy nekik különösen fontos a tisztább üzemben történő közlekedés.

Lexus RX hibrid

A Lexus RX egyébként két megjelenéssel választható, az ötszemélyes változatot az F Sport csomaggal lehet fokozni. Viszont a Los Angeles-i Autószalonon debütáló, L utónévvel rendelkező, hosszított karosszériaváltozat hamarosan megérkezik, ennek belsejében már három üléssort kaphatnak tehát a nagy részben női tulajdonosok.

Lexus RX SUV

Akinek a Sport csomagos RX-et szeretne venni, az már 2018 februárjában örülhet, hiszen Európába ekkor érkezik meg az új Sport kivitel, amely fekete díszeket és 20 colos felniket takar. A kárpitok bőr és szövet kombinációt kapnak, a Pioneer feláras hifi mellett a Safety System+ csomag is a helyet kap az RX-ben. Természetesen mind a három hajtással elérhető lesz: 2,0 literes turbómotorral, a 3,5 literes V6-os szívóval és a benzin-elektromos hibrid hajtással is.

Forrás:

Autónavigátor

Ajánlott cikkeink: