Létrehozva: 2020-08-27 08:00:29

Kényeztesd magad egy elektromos Rolls-Royce-ban 197 millió forintért

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Csak 30 darab készül a gyönyörűen restaurált, környezetkímélő luxuslimuzinból.


A tavalyi év végén röppentek fel először a hírek a világ egyik legkifinomultabb luxusautójának, a Rolls-Royce Phantom V-nek az villanyosított változatával kapcsolatban. Eddig kellett rá várni, de a Lunaz végül elkészült az 1961-es Rolls restaurálásával, ráadásul közben a hagyományos belső égésű motort is teljesen elektromos hajtásláncra cserélték.

Büszkék vagyunk rá, hogy az elektromosítás révén még szélesebb körben tudjuk terjeszteni a ’világ legjobb autójának’ örökségét, így most már a legújabb generációk számára is releváns választás lehet Rolls-Royce tulajdonossá válni” – árulta el David Lorenz, a Lunaz főnöke.

Tegyük hozzá rögtön, hogy nem árt, ha ennek a bizonyos új generációnak jó mély a zsebe, hiszen a Phantom ára 500 ezer angol fontnál (aktuális árfolyamon számolva 197 millió forintnál) kezdődik. Ám elnézve a képeket erről a gyönyörűen restaurált, teljesen elektromos Rolls-Royce-ról, az embert elönti a birtoklási vágy és szívesen elköltené azt a komolyabb összeget, hogy minden nap a villanyos Phantommal furikázhasson. Kivéve, ha hozzám hasonlóan te sem spóroltál össze ennyit otthon a malacperselyben.

elektromos Rolls-Royce Phantom oldalról

elektromos Rolls-Royce Phantom hátulról

A Lunaz szakemberei minden autót 3D-ben beszkennelnek, szétszedik őket az utolsó csavarig, aztán a legnagyobb alapossággal felújítják. Menet közben a lehető leghalkabbra tervezett motor a kukában landol, hogy átadja helyét egy 120 kilowattórás akkumulátorcsomagnak, amely a brit cég szerint több mint 500 kilométeres hatótáv elérését teszi lehetővé.

Bár az autóban olyan modern technológiák találhatók, mint a műholdas navigáció, WiFi, infotainment rendszer, légkondicionáló, vagy a mobiltelefonok/tabletek töltéséhez szükséges USB-portok, ezeket mind a lehető legaprólékosabb odafigyeléssel integrálták a közel 60 éves autóba, hogy ne hassanak tájidegennek a luxuskörnyezetben.

Emellett a beltérben főként a bőr dominál. De egy kisebb erdőre elegendő faberakás is helyet kapott, mindet a Rolls-Royce helyezte el még 1961-ben. Igaz azóta a Lunaz teljesen restaurálta, és rózsaarany árnyalatra festette őket. És hogy maximális legyen az utazási komfort, egy minibárt is. Ráadásul, amikor 8 ember is kényelmesen utazhat a Phantomban, kinek fordul meg a fejlében, hogy SUV-t vegyen?

elektromos Rolls-Royce Phantom beltér

elektromos Rolly-Royce Phantom minibár

 

A Lunaz a Phantom mellett egy Rolls-Royce Silver Cloudot is készített, ami kicsit pénztárcakímélőbb, hiszen „csak” 350 ezer fontot (138 millió forintot) kell érte fizetni. Az akkumulátorcsomag némileg kisebb, hiszen a Phantommal szemben egy 80 kilowattórás egység dolgozik a Silver Cloudban, de az autó így is képes az 500 kilométeres hatótávra.

Hiszünk benne, hogy a világ leggyönyörűbb autóinak a megőrzése létfontosságú mérnöki munkának számít” – mondta a Lunar technikai vezetője, Jon Hilton, aki Fernando Alonso Formula-1-es világbajnoki címeinek idején a Renault F1-es csapatának technikai igazgatója volt.

Az elektromos Phantomból és Silver Cloudból mindössze 30 darabot fog elkészíteni a cég. Így már csak az a kérdés, hogy melyik szervünket kell eladni ahhoz, hogy rátehessük a kezünket egyre.

 

Forrás:

TopGear

 

Ajánlott cikkek: