Létrehozva: 2017-02-17 12:22:00

Kémfotókon az új Nissan Leaf

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az innovatív megoldások mellett, megújult formavilággal képzelhető el a világ legnépszerűbb elektromos autójának utódja, az új Nissan Leaf


Néhány érdekes részlet megfigyelhető

A kémfotók alapján egy új, átdolgozott Nissan Leaf-el szembesülhetsz, ami a legnépszerűbb elektromos autó utódjaként lép majd színre – a világ legjobban fogyó elektromos autó utódjaként, hogy pontosan fogalmazzak.

Az átformált Leaf hátulja

Bár semmi hivatalos nem derült még ki, a képek minden esetre érdekesek. Úgy tűnik a Nissanra határozottan hatottak az autó külsejét érintő kritikák, de nem olyan mértékben minta azt szerettük volna. Az új Leaf talán egy fokkal jobban néz ki a képeken, mint elődje, és valószínűleg jobban is fog fogyni - de az csak az én szubjektív vélemény.

A Nissan IDS koncepciója

Habár a képeken erősen álcázva van az autó, akkor is kivehetünk néhány érdekes részletet. Úgy tűnik az új Leaf tervezésekor sok elemet átvettek a Nissan IDS koncepció autóból, beleértve a tetőt és a szögletes első-, hátsó lámpákat. Emellett az autó néhány elemét is lekerekítették, de oldalról teljesen hasonlítanak egymásra, profilból pedig kicsit a Nissan Muranora emlékeztet.

Az új Leaf eleje agresszívebbnek tűnik, mint az előző modellé, de megtartja elől a felhajtható panelt, ami elrejti a töltő csatlakozóját. A fényszórók sokkal kisebbnek tűnnek, felvették a motorháztető alakját, ezen kívül hátsó fertája is határozottabb lett, nagyobb spoilerrel megspékelve.

Innovatív technológiák várhatóak

A frissített Nissan Leaf amellett hogy kinézetében is megújul, nagyobb hatótávval és a Nissan félautonóm ProPilot rendszerével fog rendelkezni, ami állítólag lehetővé teszi a teljesen önálló egysávos közúti közlekedést. Az IDS koncepciója alapján, az új Leaf-ben is a 60 kWh-os akkupakk megjelenését reméljük, amivel akár 320 km-re nőhet a hatótávolsága, a jelenlegi 172 km-el szemben. 

Forrás: 

Ajánlott cikkeink: