Létrehozva: 2021-09-21 09:21:25

Kémfotókon az Alfa Romeo új crossover-prototípusa, a Tonale

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A 2022-ben érkező modell ugyanarra a padlólemezre épül, mint a Jeep Renegade.


Az Alfa Romeo palettáján jelenleg két modell, a Giulia és a Stelvio található. A régóta esedékes bővítés 2022-ben azonban megtörténik a Tonale érkezésével. A kompakt crossover koncepcióját a 2019-es Genfi Autószalonon mutatták be, a fejlesztési és tesztelési fázis pedig lassan a végéhez közeledik. Bár az olasz gyártó nem árulta el a jármű pontos méreteit, most egy kémfotónak köszönhetően összehasonlíthatjuk a Stelvio SUV-val.  

Eddig is nyilvánvaló volt, hogy a Tonale kisebb lesz, ám a különbség nem olyan jelentős, mint sokan várták. A Stelvio 4687 milliméter hosszú, 1903 milliméter széles és 1648 milliméter magas, a tengelytáv pedig 2818 milliméter. A legnagyobb eltérést a crossover rövidebb orr-része jelenti, melyet jelenleg még álcafólia takar. 

A hírek szerint meglehetősen kevés közös pont lesz a két modellben. Míg a Stelvio a Giorgio-platformra épül, addig a Tonale ugyanazt a Small Wide 4x4 architektúrát használja majd, mint a Jeep Renegade. 

Bár az eredeti tervek szerint 2021-ben kezdték volna a modell forgalmazását, ám ezt kénytelenek voltak 2022 első hónapjaira elhalasztani, mivel a plug-in hibrid hajtáslánc nem volt kellően sportos, hogy képes legyen megfelelni egy Alfa Romeóval szemben támasztott elvárásoknak. A Tonale formájában – igaz, korábban utaltak rá – mégsem a GTV és a 8C születik újjá, de egy kompakt crossover sokkal jobb eséllyel javíthatja a cég pénzügyi mérlegét.

Ráadásul hamarosan egy újabb szabadidő-autóval bővülhet a kínálat, hiszen Tonale után egy még kisebb, úgynevezett szubkompakt crossover is érkezhet Brennero néven. 

 

Weboldalunkon is elérhetőek az Alfa Romeo modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás: Motor1