Létrehozva: 2021-07-30 20:56:01

Kémfotók a 2022-es Mercedes EQS elektromos SUV-ról

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.
A hivatalos leleplezésre várhatóan 2021 év végén kerül sor.

Lépésről-lépésre bővíti a teljesen elektromos EQ kínálatát a Mercedes. Az EQA, az EQB, valamint a zászlóshajóként bemutatott EQS szedán után a család új tagja az EQS SUV változata lesz.

Az új modell érkezését hivatalosan 2020-ban jelentette be a gyártó, a leleplezésre várhatóan még az idei év végén sor kerülhet.

A szemfüles lesifotósok egy elektromos töltőállomáson kapták lencsevégre a némi álcát viselő, ám a korábbinál több részletet megmutató SUV-t. Az autó kialakítását hosszú tengelytáv és finom, aerodinamikus vonalvezetés jellemzi, az erősen döntött első szélvédőnek köszönhetően.

2022-es Mercedes EQS

A lekerekített kerékíveket, a lökhárítókat és az oldalsó küszöböket műanyag bevonat borítja. Mivel az autó teljesen elektromos, ezért nincsenek kipufogócsövek vagy díszítőelemek a jármű hátuljának alsó részén, a fekete álruha alatt pedig egy diszkrét méretű diffúzor rejtőzik.

A Mercedes legmodernebb elektromos platformjára épülő EQS SUV várhatóan különböző változatokban lesz majd elérhető. A legnagyobb, 107,8 kWh-s akkumulátor lenyűgöző, 770 kilométeres hatótávolságot tesz lehetővé a szedán verzió esetén – ezt az adatot az SUV teljesítménye is megközelítheti. A kisebb akkumulátorcsomag vélhetően 90 kWh-s lesz. A négykerék-meghajtású szedán motorja 516 lóerőt, az AMG-márkás zászlóshajóban dolgozó hajtóegység pedig 715 lóerőt képes leadni. Az EQS SUV esetén is hasonló mutatók elérésére van kilátás.

Forrás:

Ajánlott cikkek: