Kabrió változatban is elérhető lesz a Volkswagen ID.3?
1 hónappal, 2 héttel, 5 nappal ezelőtt

Kabrió változatban is elérhető lesz a Volkswagen ID.3?

A VW vezetői már elkezdték a piaci igények feltérképezését.

A Volkswagen magától értetődően szeretné minél szélesebb vásárlóközönség számára kívánatossá tenni a tisztán elektromos ID.3-at. Herbert Diess, a Volkswagen-csoport vezérigazgatója Twitteren osztott meg néhány látványtervet a villanyos hatchback kabrió változatáról, melyhez csak annyi kommentárt fűzött: elgondolkodtak egy nyitott tetős EV elkészítésén.

Ralf Brandstätter, a Volkswagen személyautókért felelős vezetője ugyancsak megosztotta az ID.3 kabrió ötletét a LinkedIn profiljában, és bár elismerte, a VW dizájncsapata már papírra is vetett néhány elképzelést, egyelőre hivatalos döntés még nem született a koncepcióval kapcsolatban.

Egy ID.3 kabrió? Nagyon csábítóan hangzik: lenyitott tetővel élvezheted a természetet, miközben rendelkezésedre áll az azonnali, de csendes elektromos meghajtás. Ez egy teljesen új, egyedülálló szabadságérzetet biztosíthat” – írta Brandstätter a bejegyzésben.

Volkswagen ID.3 kabrió hátulról – látványterv

Volkswagen ID.3 kabrió szemből – látványterv

A vállalat vezetőinek nyilatkozataiból már most egyértelműnek tűnik, hogy a cég mérnökei és tervezői is azon gondolkodnak, hogyan lehet ezt a látványtervek alapján kimondottan tetszetős koncepciót ténylegesen megvalósítani. Nem tudhatjuk, mennyire kell majd hozzányúlni az ID.3 felépítéséhez ahhoz, hogy az EV tető nélkül is használható legyen. A szakértők szerint ez biztosan nem lesz egy egyszerű feladat, hiszen egy ilyen művelet nem csak annyiból áll, hogy levágják az autó tetejét.

A Diess és Brandstätter által posztolt képek tanúsága szerint az ID.3 hátsó ajtajától is megszabadulhatnak a kabriósítás során, vagyis értelemszerűen a kocsi karosszériája is egy jelentős átalakításon esne át.

Nem ez lenne az első ilyen jellegű tisztán elektromos modell, hiszen a Smart Fortwo EQ-ból is elérhető nyitott tetős kivitel. Az is fontos kérdés, hogy a tető hiánya mennyiben rontaná a kocsi légellenállási együtthatóját, ami az EV-k esetében kulcsfontosságú tényezőnek számít a minél nagyobb hatótáv elérése érdekében.

Az a lehetőség sem zárható ki, hogy a Volkswagen vezetői csak az ID.3 iránti érdeklődést szeretnék minél inkább felkorbácsolni a kabrió változat koncepciójával. Tény, hogy a látványtervek nagyon érdekesre sikerültek, ám az autó minden bizonnyal sosem fog eljutni a sorozatgyártásig.

két Volkswagen ID.3 egymás mellett, szemből és hátulról

Weboldalunkon is elérhetőek a Volkswagen modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy emailben.Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Magyar Autókereskedőház zrt.
1 nappal, 8 órával ezelőtt

A VW ID.4 és a Škoda Enyaq iV is kiválóan vizsgázott az Euro NCAP tesztjén

Az Enyaq iV új rekordot állított fel a járműben utazó felnőttek és a gyermekek védelme terén.

Elolvasom
2 nappal, 9 órával ezelőtt

330 lóerős négyhengeressel érkezik a hibrid Maserati Levante

A gyártó szerint nyomatékos, mint egy dízel és olyan simán jár, mint egy hathengeres.

Elolvasom