Létrehozva: 2017-08-30 14:04:00

Jön az új Bentley Continental GT

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A technológia és a tradíciók tökéletes ötvözeteként lép színre a harmadik generációs Bentley Continental GT


Elsőként a szeptemberi Frankfurti Autószalonon tűnt fel élőben a friss modell, amely nagyon is hajaz a közelmúltban bemutatkozó EXP 10 Speed 6 koncepcióra. Ám az elődjéhez képest jóval sportosabb, elegánsabb és modernebb GT benyomását kelti.

Bentley Continental GT

Ez köszönhető annak is, hogy az első tengelyt 135 milliméterrel előrébb helyezték, hosszabb orral és motorháztetővel tették még nyúlánkabbá az új Continental GT-t. A hátsó lámpák teljes mértékben megújultak, semmi kihívó nincs bennük, érdekes, hogy a kipufogóvégekre hasonlítanak. A 25 milliméterrel szélesebb Bentley az MSB platformra épül, amelyet már a Porsche Panamera is alkalmazott.

Bentley Continental GT beltér

A 2011-óta gyártott elődjéhez képest 85 kilogrammal könnyebb GT még így is meglehetősen nehéz, 2250 kilogrammot nyom. Az alumínium karosszériát viszont könnyedén repteti a W12-es motor, amely egy duplaturbós 6 literes TSI változat, amit most párosítottak először egy 8 sebességes automataváltóval. A W12 635 lóerőt és 900 Nm-t teljesít, így alig 3,7 másodperc alatt repíti 0-ról 100-ra a 333 km/h végsebességre képes Continental GT-t.

Bentley Continental GT kezelőfelület

Az új Bentley Continental GT belsejét 10 négyzetméternyi fa borítja, a középkonzolon pedig egy 12,3 colos Retina-minőségű érintőkijelző figyel. Természetesen a rugózás is innovatív megoldásokat tartalmaz, a Bentley Dymanic Ride rendkívül sima futást biztosít.  Az első Continental GT 2018 tavaszán kerülhet a szalonokba.

Bentley Continental GT hátsó

Forrás:

Car and Driver

Ajánlott cikkeink: